ARHIVA B365

2 MAI, zi LIBERĂ pentru bugetari, va fi recuperată în avans

Ziua de 2 mai va fi liberă, astfel încât angajaţii statului vor putea beneficia de o mini-vacanţă de patru zile. Bugetarii vor avea patru zile libere incluzând sâmbăta şi duminica. Măsura a fost luată pentru creşterea afluxului de turişti de weekend, către munţi sau mare. Există însă şi veşti proaste. Ziua liberă se va recupera în prima sâmbătă de după Paşte sau prin prelungirea programului de lucru, scrie româniatv.net.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Art. 1. – (1) Pentru salariatii din sectorul public, ziua de 2 mai 2014 se stabileste ca zi libera.

(2) Pentru ziua stabilita ca zi libera potrivit alin. (1), institutiile publice isi vor desfasura activitatea in regim de program normal in ziua de 26 aprilie 2014 sau vor prelungi corespunzator timpul de lucru, pana la data de 31 mai 2014, potrivit planificarilor stabilite.

(3) Prestarea muncii potrivit alin. (2) nu confera acordarea de timp liber corespunzator.
Art. 2. – Prevederile art. 1 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Art. 3. – Dispozitiile art. 1 nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 2 mai 2014 si nici participantilor in aceste procese.

Art. 4. – (1) Operatiunile de incasari prin virament in relatia cu institutiile de credit, inclusiv incasarile efectuate prin intermediul contului tranzitoriu, se inregistreaza in contabilitatea unitatilor Trezoreriei Statului cu data de 2 mai 2014

(2) Dobanzile calculate la disponibilitatile pastrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, pentru care, potrivit reglementarilor legale in vigoare, exista obligatia acordarii de dobanzi, aferente lunii aprilie 2014, se inregistreaza in conturile corespunzatoare cu data de 2 mai 2014

(3) In ziua de 2 mai 2014 se efectueaza prin centrala Ministerului Finantelor Publice operatiuni de incasari si plati, operatiuni de plati privind serviciul datoriei publice, precum si eventualele operatiuni de debitare dispuse de Comisia Europeana din contul de resurse proprii in lei deschis la Trezoreria Statului.

Art. 5. – Dispozitiile prezentei hotarari pot fi aplicate si angajatilor din sectorul privat, in masura in care partenerii sociali stabilesc astfel.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button