ARHIVA B365

2.800 taximetrişti, amendaţi într-o singură zi. 30 au rămas fără permise

Poliţiştii de la Rutieră au verificat, în 9 iulie, în Capitală şi toate municipiile reşedinţă de judeţ, transportul în regim „taxi” şi „rent a car cu şofer”, fiind controlate 5.271 de autovehicule, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române remis, sâmbătă. 

În urma controalelor, poliţiştii au dat 2.895 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 338 pentru nerespectarea regulilor privind transportul de persoane în regim de taxi şi de închiriere, informează Mediafax. 

Alte 2.547 de sancţiuni au fost date pentru încălcarea regulilor de circulaţie, cele mai multe pentru taximetriştii care au condus cu viteză. Taximetriştii au mai fost sancţionaţi pentru neacordare de prioritate pietonilor sau vehicule, nerespectarea culorii roşii a semaforului, dar şi pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

Poliţiştii au reţinut 29 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 95 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni, dintre care opt la regimul circulaţiei şi trei de altă natură.

În timpul unui control în Capitală, poliţiştii au depistat un taximetrist care transporta persoane, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal.

CITEŞTE ŞI despre Noua metodă de înșelăciune a taximetriștilor, în București: Metoda „L”. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button