ARHIVA B365

2.500 de angajați de la T-Systems ar putea fi concediați

Deutsche Telekom AG, acţionarul majoritar al OTE, intenţionează să reducă între 2.000 şi 2.500 de locuri de muncă la T-Systems, divizia de servicii IT a companiei, scrie realitatea.net.

Concedierile ar veni pe lângă cele 4.900 de disponibilizări planificate în Germania, a anunţat săptămânalul german ‘Focus’ citând surse din conducerea operatorului de telefonie, transmite Agerpres.

Divizia T-Systems, care are aproape 53.000 de angajaţi în întreaga lume, furnizează servicii pentru mari companii, cum ar fi Siemens, ThyssenKrupp şi Deutsche Post DHL, iar restructurarea are ca obiectiv concentrarea resurselor pentru a face faţă cererii în creştere pentru ‘cloud computing’.

Peste 29.000 de angajaţi ai diviziei T-Systems sunt în Germania.

T-Systems intenţionează să vândă şi subsidiara sa Individual Desktop Solutions (IDS) companiei germane Aurelius, ca parte a procesului de restructurare, vânzarea afectând 620 de angajaţi.

Reprezentanţii Deutsche Telekom nu au comentat informaţiile publicate de ‘Focus’.

La începutul acestei luni Deutsche Telekom AG şi-a redus estimările privind fluxul de lichidităţi, în condiţiile în care compania intenţionează să-şi majoreze investiţiile în SUA.

Deutsche Telekom a informat că în ultimul trimestru al anului trecut a înregistrat o pierdere netă de 752 milioane de euro, comparativ cu un profit net de 641 milioane de euro în ultimul trimestru din 2012.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button