19 clădiri cu risc seismic din București vor fi consolidate, anunță Nicușor Dan. Trei sunt monumente istorice

21 sept. 2022
1033 Afișari
19 clădiri cu risc seismic din București vor fi consolidate, anunță Nicușor Dan. Trei sunt monumente istorice
19 clădiri cu risc seismic din București vor fi consolidate, anunță Nicușor Dan. Trei sunt monumente istorice / Sursă foto; Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță că Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregătește documentația necesară pentru a obține finanțare europeană și în cea de-a doua etapă a PNRR. Edilul dorește să consolideze 19 clădiri cu risc seismic din București

Vor fi consolidate alte 19 clădiri cu risc seismic din București

Primarul General al Capitalei anunță că fondurile vor fi folosite pentru consolidarea seismică și renovarea energetică a 19 clădiri din București ce se află pe lista de risc seismic.

După cum informează edilul Capitalei, dintre cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidențiale multifamiliale. De asemenea, 3 dintre acestea sunt clădiri monument istoric ce au o valoare culturală și arhitecturală enormă pentru oraș. Este vorba despre:

  • Casa Suțu – Lahovary,
  • Teatrul Municipal L.S. Bulandra (aflat pe Bulevardul Schitu Măgureanu),
  • Centrul Cultural Lumina (aflat pe Bulevardul Regina Elisabeta).

În același timp, Nicușor Dan anunță că AMCCRS continuă parcurgerea etapelor necesare pentru a accesa fonduri din PNRR. Administrația a răspuns la 8 solicitări, dintr-un total de 9, ce vizează cele 16 proiecte ce au fost depuse până la acest moment.

Se realizează auditul energetic și expertiza tehnică a clădirilor din oraș

Edilul Capitalei a transmis că se realizează auditul energetic și se continuă efectuarea expertizelor tehnice pentru clădirile din București.

Până acum au fost realizate următoarele:

  • 18 imobile rezidențiale au fost auditate,
  • 3 clădiri publice au fost auditate,
  • 12 expertize tehnice au fost finalizate,
  • 13 expertize tehnice sunt în curs de realizare.

Reamintim că AMCCRS a încheiat un acord cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate, transmite Nicușor Dan.

Totodată se află în derulare și contracte de servicii de proiectare ce vizează 14 imobile situate în centrul orașului. O parte dintre aceste clădiri au deja autorizațiile de construire obținute.

Cookies