19 blocuri din Sectorul 2 vor fi reabilitate termic. VEZI AICI STRĂZILE VIZATE

de:
21 ian. 2011
0 Afișari
19 blocuri din Sectorul 2 vor fi reabilitate termic. VEZI AICI STRĂZILE VIZATE

Potrivit anunţului de licitaţie lansat de Primăria Sectorului 2, bucureştenii care locuiesc în zona Iancului – Basarabia – Ghica Tei – Pantelimon – Lacul Tei ar putea beneficia de izolaţie termică a locuinţelor, începând din acest an.

Reabilitarea termică presupune izolarea pereţilor exteriori ai blocului, înlocuirea ferestrelor blocului şi a uşilor exterioare existente, care vor izola mai bine fiecare încăpere, termo-hidroizolarea acoperişurilor sau a terasei, izolarea termică a planşeului peste subsol, precum şi lucrări de refacere a finisajelor anvelopei. În funcţie de rezultatele expertizei tehnice asupra blocului, la aceste lucrări se mai pot adăuga eventuale reparaţii la instalaţia de distribuţie a agentului termic pentru încălzirea spaţiilor comune.

Conform prevederilor legale în vigoare, costurile de anvelopare sunt suportate în proporţie de 50% de către Ministerul Dezvoltării, 30% de către primăria de sector, iar restul de 20% de locatarii blocurilor.

În 2010, în Sectorul 2 au fost reabilitate termic şapte blocuri, valoarea decontată de MDRT pentru lucrări fiind în cuantum de 21,3 milioane lei.

Firma care va asigura dirigenţia de şantier număra, la finele anului 2009, 28 de angajaţi. Geomen Prodimpex SRL a raportat în aceeaşi perioadă profit net de 97.000 lei.

Cookies