LA MINE-N CARTIER

18.300.000 euro pentru reabilitarea Parcului Drumul Taberei

Cele două proiecte de modernizare arhitecturală şi peisagistică şi instalarea sistemului de supraveghere video fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană pe care Primăria Sectorului 6, condusă de democrat-liberalul Cristian Poteraş, l-a depus spre finanţare în 2010. În prezent, ambele proiecte se află în faza de precontractare la Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), după cum se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Local supus dezbaterii publice.

„Ţinând cont că va urma, ca fază preliminară semnării contractelor de finanţare, vizita pe teren a experţilor Organismului Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov, precum şi a unui observator din partea Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional, autoritatea locală trebuie să pună la dispoziţie o serie de documente, printre care şi hotărârea Consiliului Local pentru aprobarea noilor valori ale proiectelor, cât şi ale contribuţiei financiare survenite în urma evaluării”, se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Local Sector 6.

Conform sursei citate, proiectul de modernizare arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei constă în regenerarea a aproximativ şapte hectare de spaţii verzi, construirea a trei spaţii de joacă pentru copii, utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a 2.500 de metri pătraţi de alei. În acest caz, costul este estimat de autorităţi la 75,18 milioane lei (17,9 milioane euro). La acesta, se adaugă un alt proiect care vizează achiziţia şi instalarea a 13 camere de supraveghere video în valoare de 1,8 milioane lei (430.000 euro).

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local urmează să fie votat de consilierii locali din Sectorul 6 în şedinţa de la sfârşitul acestei luni.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button