17 șoferi au fost prinși băuți sau drogați la volan noaptea trecută în București, anunță Poliția Capitalei

31 iul. 2022
250 afișări
17 șoferi au fost prinși băuți sau drogați la volan noaptea trecută în București, anunță Poliția Capitalei
17 șoferi au fost prinși băuți sau drogați la volan noaptea trecută în București, anunță Poliția Capitalei. Sursa foto: Facebook

Brigada Rutieră a continuat controalele în noaptea de sâmbătă spre duminică pe străzile din București. De această dată au fost depistați 17 șoferi care fie au consumat băuturi alcoolice, fie au consumat substanțe psihoactive înainte să se urce la volan, astfel că aparatele de testare s-au aprins precum „martorii” în bord, după cum a scris instituția pe o rețea de socializare.

Polițiștii din Brigada Rutieră a Poliției Capitalei au continuat verificările și raziile pe parcursul nopții dintre sâmbătă și duminică, prilej cu care au depistat mai mulți șoferi care circulau sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Mai exact, noaptea trecută au fost identificate 17 persoane care s-au urcat la volan sub influența substanțelor interzise.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Poliția Capitalei, care a asemănat testerele care se aprind la depistarea substanțelor cu „martorii” din bord care se aprind când mașina are probleme care pot duce la urmări grave.

„Atunci când se aprind martorii în bord ni se transmite faptul că e ceva în neregulă și nu ar trebui să mai conducem până nu remediem problema, altfel urmările ar putea fi grave.
Situația este similară și în imaginile de mai jos. Doar că în aceste situații urmările sunt grave de fiecare dată.
17 șoferi au fost puși la „tester” și au ieșit pozitivi la alcool sau alte substanțe interzise, într-o acțiune organizată de Brigada Rutieră a Poliției Capitalei.”, a transmis Poliția Capitalei.

17 șoferi au fost prinși băuți sau drogați la volan. Un tânăr a intrat cu mașina în gardul Palatului Parlamentului

Un tânăr în vârstă de 27 de ani care nu are permis de conducere s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive și a intrat cu mașina în gardul Palatului Parlamentului.

„Un bărbat în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe Bulevardul Naţiunile Unite, a pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu gardul ce înconjoară Palatul Parlamentului. Conducătorul auto a fost testat atât cu aparatul etilotest cât şi cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv, atât pentru consumul de alcool cât şi pentru consumul de droguri. Bărbatul a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. Cazul a fost preluat de colegii mei, a fost informat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 5”, a declarat șeful Serviciul Brigăzii Rutiere, Radu Gâtan.

Cookies