17 șoferi au devenit pietoni, noaptea trecută, în București. Brigada Rutieră a organizat o razie de amploare

06 nov. 2022
2189 Afișari
17 șoferi au devenit pietoni, noaptea trecută, în București. Brigada Rutieră a organizat o razie de amploare
17 șoferi au rămas fără permis de conducere, noaptea trecută, în București. Brigada Rutieră a organizat o razie de amploare. Imagine simbol: Inquam Photos / Octav Ganea

Razie de amploare pe străzile din București, noaptea trecută, organizată de Brigada Rutieră. 17 șoferi au rămas fără permis de conducere, iar în urma controalelor desfășurate, oamenii legii au aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale. Bonus: un bărbat a refuzat să oprească mașina, iar polițiștii au plecat în urmărirea lui.

Razie pe străzile din București

Poliția Capitalei a organizat sâmbătă spre duminică noapte (5/6 noiembrie) o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Polițiști din cadrul Brizării Rutiere București au desfășurat mai multe activități de control în zone de interes operativ aflate în raza de competență, cu scopul de a preveni accidentele de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau sub influența substanțelor psihoactive.

17 șoferi au rămas fără permis de conducere

Astfel, noaptea trecută, polițiștii de la Rutieră au reținut 17 permise de conducere:

  • 7 permise pentru infracțiunile la regimul rutier;
  • 7 permise pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);
  • 2 permise pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului;
  • 1 permis pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Totodată, oamenii legii au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale și 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere:

  • 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului;
  • 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;
  • 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat;
  • 1 pentru refuzul de prelevare a mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei/prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

Totodată, 9 șoferi au predat certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor pentru deficiențele tehnice constatate.

Urmărire în trafic

Un șofer în vârstă de 28 de ani a condus o mașină pe o stradă din Sectorul 4 al Capitalei și nu s-a conformat semnalului regulamentar efectuat de polițiștii rutieri. Oamenii legii au pornit în urmărirea bărbatului, reușind să-l oprească într-o localitate din județul Ilfov.

Șoferul a fost testat cu aparatul Alcooltest, iar rezultatul a fost pozitiv. Aparatul a indicat o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, bărbatul a fost condus la sediul INML pentru prelevare de mostre biologice. Totodată, a fost întocmit un dosar de cercetare penala în conformitate cu prevederile art 336 alin.1 din Codul Penal.

„Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanțe psihoactive și creșterii nivelului de disciplină și siguranță rutieră pe drumurile publice din municipiul București”, transmite Brigada Rutieră.

Cookies