17 percheziții în București și alte județe, la persoane suspectate de contrabandă cu țigări. Polițiștii au confiscat peste 1 tonă de tutun

08 feb. 2023
239 Afișari
17 percheziții în București și alte județe, la persoane suspectate de contrabandă cu țigări. Polițiștii au confiscat peste 1 tonă de tutun
17 percheziții în București și alte județe, la persoane suspectate de contrabandă cu țigări. Polițiștii au confiscat peste 1 tonă de tutun. Sursa foto: Captură Video/ Poliția Română

Marți seară, DGPMB, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, a efectuat 17 percheziții în București și alte județe, la persoane suspectate de contrabandă cu țigări. În urma acestora, 13 persoane au fost conduse la sediul poliției. Suportul operațiunii a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Persoane suspectate de contrabandă cu țigări. 17 percheziții în București și alte județe

Marți seara, 7 februarie, în urma efectuării a 17 percheziții în București și alte județe, polițiștii au descoperit peste o tonă de tutun care era deținută de persoane care sunt suspectate de infracțiuni economice.

Conform informațiilor transmise de DGPMB (Direcția Generală de Poliție a Municipiului București) în urma efectuării acestor percheziții s-a stabilit că din octombrie 2022 până în prezent, au fost create 2 site-uri care aveau ca scop transmiterea de informații legate de vânzarea tutunului în cantități diferite. Comenzile plasate de clienți erau trimise prin firme de curierat, fiind folosite nume fictive.

La data de 7 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 6-DGPMB, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au efectuat 17 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Ialomița, Buzău, Prahova și Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kilogram de tutun de fumat.

Din cercetări a mai reieșit faptul că în perioada octombrie 2022-prezent a fost comercializată cantitatea de 3.8 tone de tutun.

Peste o tonă de tutun descoperită de polițiști

În urma perchezițiilor efectuate de polițiști au fost descoperite mai multe sume de bani, cât și peste o tonă de tutun. Prejudiciul cauzat statului de persoanele reținute este de aproximativ 675.750 de lei.

În urma derulării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și indisponibilizat: aproximativ 1.275 de kg. de tutun, mai multe cântare, un dispozitiv de tocat/ mărunțit tutun, mai multe butoaie, în care tutunul era prelucrat, prin fierbere, precum și 16.000 de lei, 5.500 de euro și 60 de grame de aur.

13 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor. Față de 7 bărbați și 2 femei cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Ei urmează să fie prezentați în fața magistraților.

Sursa video: Poliția Română

Cookies