17 km din Autostrada de Centura București A0 vor intra în lucru. Grindeanu: „A fost declarată câștigătoare o asociere de constructori româno-italiană”

09 aug. 2022
2530 Afișari
17 km din Autostrada de Centura București A0 vor intra în lucru. Grindeanu: „A fost declarată câștigătoare o asociere de constructori româno-italiană”
17 km din Autostrada de Centura București A0 vor intra în lucru. Grindeanu: „A fost declarată câștigătoare o asociere de constructori româno-italiană” | Sursă foto: Facebook-Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi, 9 august 2022, că a fost desemnat constructorul pentru Lotul 1 din Autostrada de Centură București.

17 km din Autostrada de Centura București vor intra în lucru

Sorin Grindeanu a anunțat că încă 17,5 kilometri din Autostrada de Centură a Municipiului București au constructor desemnat. După ce a fost realizată o reevaluare a ofertelor pentru contractul Lotului 1 al A0 Nord, a fost aleasă câștigătoare o asociere de constructori româno-italieni, a anunțat ministrul Transporturilor.

Respectiva firmă se va ocupa de atât de proiectarea cât și de execuția Lotului 1 din Autostrada de Centură București.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 34 de luni de la semnarea contractului. Acestea sunt împărțite după cum urmează:

  • 12 luni pentru proiectare,
  • 22 de luni pentru execuția lucrărilor.

Contractul are o valoare totală de 815,07 milioane de lei fără TVA. Finanțarea pentru acesta a fost obținută prin fonduri europene nerambursabile.

În cadrul viitorului contract vor fi realizate două structuri de mari dimensiuni și anume:

  • Pasaj peste CF101 București – Pitești DN7,
  • Pasaj peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea.

Monitorizarea aeriană a șantierelor

Sorin Grindeanu a anunțat că a început monitorizarea aeriană a șantierelor. În perioada 11-15 iulie, mai multe aeronave au survolat următoarele șantiere:

  • Centura București (DNCB),
  • Autostrada de Centură București (A0),
  • Centura Giurgiu,
  • Drumul expres Craiova-Pitești,
  • Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 5.

Datele ce au fost colectate prin intermediul aeronavelor au fost procesate în laborator pentru a a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafață și modele tridimensionale, anunță ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a precizat și că aceste zboruri de supraveghere a șantierelor vor fi desfășurate periodic, în mai multe zone.

Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aero-Spațială (INCAS) și Ministerul Transporturilor.

Cookies