BAZAR

1,67 milioane persoane locuiesc în Bucureşti, conform recensământului

Joi, Institutul Naţional de Statistică a dat publicităţii datele preliminare ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor. Conform acestor informaţii, populaţia stabilă a României a scăzut la 19 milioane de persoane, cu 2,5 milioane mai puţini faţă de datele din 2002. Din totalul populaţiei, 658.000 de persoane erau temporar plecate. Oficial, 910.000 de români sunt plecaţi pe o perioadă îndelungată, scrie jurnalul.ro.

După cum arată rezultatele provizorii ale recensământului din octombrie 2011, în Bucureşti locuiesc 1,678 milioane de oameni, echivalentul a 8,8% din populaţia ţării.

Distribuţia teritorială mai arată faptul că mărimea medie a unei gospodării este mai mare în judeţele Ilfov, 3,10 persoane/gospodărie, Dâmboviţa, Giurgiu, Bistriţa – Năsăud, Maramureş şi Suceava, unde se înregistrează între 2,93 – 2,82 persoane/gospodărie. Cel mai mic număr mediu de persoane pe o gospodărie se regăseşte în municipiul Bucureşti, respectiv 2,39 persoane/gospodărie.

Datele furnizate de INS arată că numărul celor care s-au declarat români a scăzut la doar 16,87 milioane de oameni, respectiv 88,6% din total, cu 2,5 milioane mai puţini faţă de cei care au precizat că sunt de naţionalitate română la recensământul din 2002. Dacă românii, maghiarii, ucrainienii, germanii, turcii, ruşii lipoveni şi tătarii au raportat o scădere a populaţiei, numărul rromilor a crescut de la 535.000, în 2002, la 619.000, în octombrie 2011.

INS precizează că populaţia stabilă include cetăţenii români, străini sau fără cetăţenie cu domiciliul în România care, la momentul recensământului, se aflau pe teritoriul ţării (persoane prezente) sau erau temporar absenţi, fiind plecaţi în străinătate pentru o perioadă mai mică de 12 luni. De asemenea, aici se mai află şi cetăţenii români, străini sau fără cetăţenie veniţi pentru o perioadă de cel puţin 12 luni care aveau doar reşedinţa în România şi românii plecaţi în cadrul misiunilor diplomatice sau militare din străinătate.

Nu sunt incluşi în date românii plecaţi la muncă în străinătate de cel puţin un an sau cu intenţia de a rămâne cel puţin un an peste hotare şi nici străinii veniţi de mai puţin de 12 luni.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button