164 de străzi din București au fost reparate. Stelian Bujduveanu: Două străzi pe noapte – acesta a fost ritmul de lucru

28 iun. 2022
892 Afișari
164 de străzi din București au fost reparate. Stelian Bujduveanu: Două străzi pe noapte - acesta a fost ritmul de lucru
164 de străzi din București au fost reparate. Stelian Bujduveanu: Două străzi pe noapte - acesta a fost ritmul de lucru Sursă foto: Facebook- Stelian Bujduveanu

Viceprimarul General al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că lucrările de reparare a carosabilului și a marcajelor rutiere din București au ajuns la jumătate. Mai mult de 100 de străzi au fost deja terminate.

Sute de străzi din București, reparate de Municipalitate

După cum a informat Stelian Bujduveanu, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, ritmul în care se efectuează lucrările este de două străzi pe noapte.

Cea de-a doua etapă a programului de reparații a străzilor din Capitală a fost începută în luna aprilie a anului curent. În cadrul acestuia au fost astupate gropile, a fost turnat asfalt nou, au fost reparate trotuarele și au fost trasate noi marcaje rutiere.

Până la acest moment 164 dintre artele bucureștene au fost reparate. În total, programul de reparații și refacere a marcajelor rutiere presupune investiții pentru 332 de bulevarde principale și alte 500 de străzi secundare, ce se află în administrarea primăriilor de sector.

Suntem la jumătatea lucrărilor iar de anul acesta lucrăm în corelare cu Primăriile de Sector. PMB lucrează pe bulevardele principale, iar sectoarele pe străzile secundare, a declarat viceprimarul Capitalei.

Ce presupun reparațiile

Lucrările de reparații și de refacere a marcajelor rutiere sunt făcute în fiecare zi, însă se lucrează doar noaptea pentru a nu fi afectat traficul din București.

Cele mai ample lucrări sunt cele derulate în zona centrală a Capitalei, unde prioritate au trotuarele.

Iată ce presupun aceste lucrări de reparații:

  • Astuparea gropilor de pe partea carosabilă,
  • Decopertarea anumitor porțiuni de drum și turnarea de asfalt nou,
  • Refacerea trotuarelor,
  • Refacerea carosabilului în zona stațiilor STB.

Imediat după ce sunt terminate lucrările de asfaltare, începe cele de trasare a marcajelor rutiere, după cum a informat Stelian Bujduveanu.

Noile marcajele, cu termoplast, sunt mai vizibile și mai calitative. Durata de viață a acestor tip de marcaje rutiere fiind de minim 24 de luni.

Cookies