168 de decese din cauza noului coronavirus, în România UPDATE

de:
06 apr. 2020
0 Afișari
168 de decese din cauza noului coronavirus, în România UPDATE

UPDATE Cele mai multe cazuri sunt în Suceava – 1.228, urmată de Bucureşti – 566. Un număr de 179 de pacienţi sunt la ATI, iar 406 persoane au fost vindecate şi externate.

Alte şase decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost anunţate luni seară, fiind vorba despre cinci bărbaţi şi o femeie, astfel că bilanţul a ajuns la 168.
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul unui bărbat de 86 de ani din judeţul Botoşani, internat în 23 martie în SCUJ Botoşani în Secţia de Chirurgie, după un accident casnic. El avea şi diabet zaharat şi a murit în 31 martie. Bărbatului i s-au recoltat probe necroptice pentru investigare COVID-19 în 1 aprilie, întrucât pe Secţia de chirurgie s-au confirmat pacienţi şi cadre medicale cu COVID-19, rezultatul pozitiv fiind primit în 5 aprilie.

Cel de-al 164-lea deces este al unui bărbat de 84 de ani din judeţul Cluj. El a fost internat în 5 aprilie în SCBI Cluj cu diagnosticul de Bronho-pneumonie dreapta, Insuficienţă respiratorie acută, Suspect infecţie COVID-19, fiindu-i recoltate probe şi confirmat rezultatul în 6 arpilie. Pacientul a fost internat în perioada 17 martie – 1 aprilie în Institutul de hepatologie din Cluj (pentru Hepatita cu VHE) unde sunt cazuri confirmate cu COVID-19. El avea şi alte afecţiuni: hipertensiune, stare posthepatita cu VHE tratată cu ribavirina, Litiaza biliara, Insuficienţă renală acută funcţională uşoară.

De asemenea, a murit un bărbat de 56 de ani din judeţul Mureş. El a fost internat în SCJ Târgu Mureş – Boli Infecţioase în 30 martie şi transferat în ATI la 1 aprilie. Lui i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 31 martie, rezultatul fiind confirmat în aceeaşi zi. El a murit în 1 aprilie, având comorbidităţi: Insuficienţă Renală Cronică, hipertensiune. Pacientul a facut hemodializă, având contact cu alt caz confirmat cu COVID-19 din acelaşi centru de dializă.

Un alt bărbat de 56 de ani, din judeţul Timiş, care era internat în SCBI Victor Babeş Timişoara din 4 aprilie, fiindu-i recoltată probă pentru COVID în aceeaşi zi, a fost confirmat în 4 aprilie. El a murit în 6 aprilie. Bărbatul avea şi diabet zaharat insulinodependent.

Totodată, a murit un bărbat de 70 de ani din judeţul Hunedoara. El a fost internat în 3 aprilie în SJU Hunedoara, transferat în ATI în 5 aprilie, fiind intubat şi ventilat, iar în aceeaşi zi a fost confirmat cu coronavirus. El a murit în 5 aprilie, nefiind identificată legătura epidemiologică. Bărbatul suferea şi de adenom de prostată.

Al 168-lea deces este al unei femei de 54 de ani din judeţul Neamţ. Ea a fost internată în 16 martie în SJU Piatra Neamţ –ATI cu diagnosticul de Insuficienţă respiratorie acută. Femeia avea o tumora duodenala în observaţie, anemie severa şi pneumonie în observaţie. Ei i s-au recoltat probe pentru COVID-19 în 16 martie, fiind confirmată 30 martie. Ea a murit în 5 aprilie.

Sursa News.ro

Cookies