150 de noi locuri de parcare cu plată, create la Primăria Capitalei. Marcajele vor continua din 15 August, stradă cu stradă, în toată zona centrală a Capitalei

12 aug. 2022
763 Afișari
150 de noi locuri de parcare cu plată, create la Primăria Capitalei. Marcajele vor continua din 15 August, stradă cu stradă, în toată zona centrală a Capitalei

Un număr de 150 de locuri de parcare cu plată au fost create la sediul Primăriei Capitalei de pe Bulevardul Regina Elisabeta pentru a promova noul regulament al parcărilor municipalității, valabil din 15 august. Spațiile au fost realizate după ce li s-a ridicat angajaților dreptul de a avea locuri de parcare rezervate.

”De azi, cetățenii pot parca la Primărie. Am renunțat la locurile rezervate pentru instituție și le–am transformat în locuri de parcare publice”, spune viceprimarul Stelian Bujduveanu, în completarea anunțului oficial făcut de primarul Nicușor Dan.

Astfel, la sediul Primăriei Generale au fost desființate gardurile, a fost marcat zona cu linii albastre și s-au creat, în total 150 de noi locuri de parcare cu plată.

”Din 15 August vom continua, stradă cu stradă, în toată zona centrală a Capitalei.”, mai spune viceprimarul Bujduveanu, care precizează că începe acțiunea de introducere a taxei de parcare de pe străzile din jurul Primăriei Capitalei.

”Eliberăm trotuarele de mașini și montăm stâlpișori, creăm noi locuri de parcare. Nu mai închidem ochii la cei care își lasă mașina pe trotuar, blochează străzi sau stații de autobuz sau parchează fără să plătească.”, avertizează acesta.

Din 15 august, parcările municipalității aflate majoritatea în centrul Bucureștiului, și care sunt marcate cu albastru, vor fi taxate anticipat în funcție de 3 zone, iar tarifele sunt 10lei/oră – zona 0, 5 lei/oră – zona 1 și 2,5 lei/oră – zona 2. Cine nu va plăti parcarea, sau va parca pe trotuar pentru a evita taxa, va putea fi sancționat cu amendă de 200 de lei, dar și cu blocarea roților.

Îți mai recomandăm și:

Cookies