150 de calculatoare de 2.000 de euro bucata, cumpărate pentru Protecția Copilului din S2. Plângere la DNA făcută de Radu Mihaiu

01 iun. 2021
173 Afișari
150 de calculatoare de 2.000 de euro bucata, cumpărate pentru Protecția Copilului din S2. Plângere la DNA făcută de Radu Mihaiu

Vreo 150 de calculatoare de 2.000 de euro bucata au fost cumpărate recent pentru Protecția Copilului din Sector 2. Primarul Radu Mihaiu s-a sesizat și a făcut o plângere la DNA, considerând că prețul este unul exagerat.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 a cumpărat 150 de computere, cu 2.000 de euro bucata. Radu Mihaiu, de profesie specialist IT, spune că cerințele din caietul de sarcini sunt specifice computerelor de gaming și că depășesc cu mult nevoile angajaților instituției.

Computere de ultimă generație pentru Protecția Copilului S2

Mai mult, acesta susține și că licitația a fost organizată și atribuită ilegal unei firme, motiv pentru care a făcut o reclamație la DNA.

50 de angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 au primit la sfârșitul anului trecut computere de ultimă generație, cu procesoare super-performante și monitoare foarte mari. Fiecare computer a costat 2.000 de euro, iar achiziția a fost parafată cu două săptămâni înainte de instalarea noului primar, scrie digi24.ro.

Radu Mihaiu s-a sesizat

Noi cumpărăm pentru DGASPC calculatoare de 2.000 de euro, cam cât se vând acum calculatoarele pentru gaming. De ce avem nevoie de calculatoare atât de scumpe pentru DGASPC, pentru o direcție în care oamenii lucrează doar cu documente?

Acesta mai spune că niciuna din firmele care au participat la această licitație nu îndeplinea condițiile de eligibilitate. 4 firme au participat, două au depus oferte și una singură a câștigat. Conform raportului, această firmă ar fi trebuit să fie descalificată.

Firma câștigătoare nu ar fi îndeplinit o condiție legată de obiectul principal de activitate, potrivit concluziile Corpului de control. O altă firmă, aflată în aceeași situație, a fost descalificată.

Primarul spune că a încercat să-l schimbe din funcție pe Directorul DGASPC S2, dar nu a putut.

Domnul director de acolo, de la DGASPC, a venit cu doi avocați să ne spună că orice Comisie de disciplină vom face, el va contesta în instanță și ne va cere daune.

Ce spune firma care a câștigat licitația

Firma susține că a câștigat licitatia corect și că „oferta depusă a resprectat caietul de sarcini”. Iar la prețul final al unul computer s-a adaugat și o suită de aplicații și servicii: „Oferta depusă a respectat caracteristicile tehnice impuse prin caietul de sarcini, iar in urma evaluarii realizate exclusiv de comisia de evaluare a autoritatii contractante, a fost declarata castigatoare. Ca parte componenta a ofertei, ca suport pentru aplicatiile furnizate, au fost livrate suplimentar o licenta Microsoft Server Standard 2019, o licenta Microsoft Windows 10 Professional si 154 de stick-uri de memorie. Pretul final rezultat nu este pretul unui PC obisnuit, ci este vorba despre un echipament si o suita de aplicatii si servicii.”

Primarul Sectorului 2 a trimis raportul Corpului de control la DNA.

Cookies