FIT CITY

150 de cabinete stomatologice și 455 de cabinete medicale, informatizate de ASSMB

„Activitatea actuala a ASSMB se desfășoară în 150 cabinete stomatologice și 455 cabinete medicale din cele 6 sectoare ale Municipiului București distribuite în grădinițe, școli, licee și universități de stat, cât și în cadrul instituției ASSMB. Lipsa unui sistem informatic face ca procesele să aibă un grad ridicat de dificultate și implică riscuri operaționale mari, rapoarte cu o consistenta scăzută și un management al proceselor deosebit de complex și greu de urmărit.

Necesitatea informatizării cabinetelor este obiectivă și are ca scop eficientizarea activității la nivelul instituției și a unităților subordonate”, se arată în caietul de sarcini al licitației. Automatizarea fluxurilor de lucru cu ajutorul unui sistem informatic de gestiune a activităților din cabinetele medicale va diminua considerabil efectele negative ale prelucrarii manuale a datelor și va orienta activitățile curente ale personalului medical în special către pacienți și mai puțin în scop birocratic. Informatizarea cabinetelor școlare cu un produs software corespunzător nevoilor va avea efecte pozitive asupra modului de lucru cât și asupra procedurilor existente, iar efectul va fi imediat și de interes pentru pacienți, se mai spune în documentația licitației.

„Pentru implmentarea unei asftel de soluții, personalul medical și administrativ al instituției este dispus să ofere tot sprijinul necesar, întrucât apreciază că este foarte bună și pe termen mediu și lung”, se precizează în caietul de sarcini.

Personalul medical si administrativ din cabinetele medicale scolare își desfășoară activitatea curentă în baza procedurilor de lucru obligatorii. Informațiile manipulate sunt prelucrate manual folosind tipizate sau formulare improvizate, datele fiind disponibile doar pe hârtie. În pofida eforturilor umane, activitatea se desfășoară în intervale de timp apreciate de către beneficiarii serviciilor ca fiind improprii condițiilor tehnologice disponibile în prezent. „Autoritatea contractantă se așteaptă ca introducerea unui sistem informatic de gestiune a activității medicale din cadrul cabinetelor școlare să conducă la creșterea imediată a calității serviciilor medicale oferită pacienților, în special prin creșterea atenției acordate serviciului medical și a corectitudinii informațiilor prelucrate de către medici și asistenți, la eliminarea problemelor generate de viteza de prelucrare a datelor, inclusiv la nivelul raportării către medicii coordonatori, care vor avea ca efect imediat alocarea acestui timp către activități medicale sau administrative desfășurate in interesul pacienților, la planificarea corectă și trasabilitatea activității, precum și la modernizare”, se mai arată în document.

Ofertele vor fi deschise la mijlocul lunii aprilie, informează profit.ro. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button