LA MINE-N CARTIER

150.000 de sticle cu dezinfectant vor fi retrase din școlile Sectorului 5. Piedone se întreabă dacă este vorba despre „inconștiență sau disperare după bani”

Primăria Sectorului 5 a anunţat că aproximativ 150.000 de sticle cu dezinfectant vor fi retrase din şcoli, întrucât Institutul de Sănătate Publică a constatat că sunt neconforme, nefiind produse biocide.

Primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ieri, 25 februarie 2021, retragerea din instituțiile de învățământ a aproximativ 150.000 de sticle cu dezinfectant (produse Clonex și Prolife), după ce Institutul Național de Sănătate Publică a constatat că acestea sunt neconforme și nu reprezintă produse biocide avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide.

În răspunsul primit de la INSP, ca urmare a solicitării Primăriei Sectorului 5 din data de 23 februarie 2021, se menționează că, potrivit articolului 6, alin. 1 din Hotărârea nr. 617/2014 privind stabilirea cadrului instituțional și a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului nr. 528/2012 al Parlamentului European și al Consiliului din 22 mai 2021 privind punerea la dispoziție pe piață și utilizarea produselor biocide:
– Art. 6 (1) Produsele biocide sunt plasate pe piață și folosite pe teritoriul României numai dacă:
a) sunt autorizate potrivit prevederilor Regulamentului sau sunt avizate potrivit măsurilor tranzitorii prevăzute la art. 89 alin. 2 din Regulament.

Declarația Primarului Sectorului 5

„Toate aceste sticle cu dezinfectant au fost achiziționate de Economat Sector 5 SRL și distribuite către școli. Nu îmi pot da seama dacă este vorba de inconștiență sau disperare după bani. Nu ne jucăm cu sănătatea copiilor noștri. Acesta este și motivul pentru care am solicitat o analiză a INSP în privința acestor dezinfectanți. Vom retrage toate aceste sticle cu soluții neconforme. Economatul este obligat să vină să ia aceste produse neconforme și să încerce să le dea retur, astfel poate mai putem recupera o parte din banii risipiți.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

În perioada imediat următoare, instituțiile de învățământ vor face inventarul acestor produse existente și, de asemenea, vor face și necesarul pentru a putea achiziționa produse biocide conforme care să fie distribuite în școli.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button