ARHIVA B365

15 poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 au primit mandate de arestare. Doi dintre ei, pentru tortură

DGA a emis, până acum, mandate de arestare pentru 15 dintre cei 29 de poliţişti de la secţiile 1 şi 3 din Capitală. Agenţii corupţi sunt acuzaţi de complicitate la proxenetism şi prostituţie, luare de mită, abuz în serviciu contra intereslor publice, lipsire de liberate şi favorizarea infractorului. Doi dintre cei 29 de suspecţi au fost arestaţi pentru tortură.

Avocaţii au anunţat că vor face recurs la decizia judecătorilor şi spun că nu există probe împotriva clienţilor lor.

Alţi 14 poliţişti aşteaptă acum decizia instanţei.

Ofiţer sub acoperire în cadrul DGA, bătut, torturat şi dezbrăcat la piele de poliţiştii corupţi

Torţionarii au sechestrat, lovit şi torturat o femeie pe care au acuzat-o de prostituţie. Femeia lovită era, de fapt, colegă de breaslă cu cei care o torturau, fiind ofiţer sub acoperire în cadrul DGA.

În referatul întocmit de procurori se arată că poliţiştii care l-au sechestrat şi lovit pe ofiţerul sub acoperire la DGA, au dezbrăcat-o pe femeie şi i-au rupt chiar şi lenjeria intimă.

Femeia a fost abordată pe stradă de poliţişti sub pretextul că practică prostituţia şi i s-a sugerat o modalitate de a eluda sancţionarea sa. Agentul de poliţie şi jandarmul i-au adresat expresii precum „Dacă nu vorbeşti ce e de vorbit… dacă vrei să fie bine, de ce nu vorbeşti…” şi i-au pretins o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, scrie Mediafax.

Potrivit referatului procurorilor, în noaptea de 8 iunie 2011, între orele 22.45 şi 5.45, Dan Ungureanu şi Laurenţiu Nicolae Popină au reţinut-o pe „Irina Nistor” pentru că aceasta a refuzat să le dea suma de bani solicitată. După ce i-au spus că o vor conduce la secţia de poliţie pentru a o sancţiona contravenţional pentru practicarea prostituţiei, la Secţia 3 aceştia au reţinut-o pe Irina Nistor fără să ia o măsură preventivă împotriva ei. Potrivit procurorilor, Ungureanu Dan a încătuşat martora câteva minute, refuzându-i constant dreptul de a contacta un avocat.

Agentul Dan Ungureanu a recurs şi la o serie de ameninţări în noaptea în care a sechestrat-o şi torturat-o pe femeia acuzată de prostituţie, care lucra sub acoperire ca ofiţer în cadrul DGA. ”Cum mă minţi, te mint şi eu. Singură! Ai înţeles? Singură! Că îţi dau una de zbori pe fişetul acela. Şi o să spun n-am atins-o. Ai înţeles? Păi tu crezi că minciuna e numai pentru tine? Aşa crezi tu că e minciuna? Îh, îţi trag o bucată de cazi în cap aici. Şi o să spun, n-am atins-o, domne. Cine îţi demonstrează? O să spună colegiul meu că te-am atins eu? Că-ţi trag şi eu un bocanc în cap. Ai înţeles?”, a spus Dan Ungureanu, după cum se arată într-o înregistrare ambientală cu ofiţerul DGA.

„Ionescu Andi Marius s-a comportat abuziv cu martora Irina Nistor efectuându-i o percheziţie corporală cu încălcarea normelor procedurale, care prevăd efectuarea acestui act de către o persoană de acelaşi sex cu cea percheziţionată, ocazie cu care a dezbrăcat-o complet, smulgându-i îmbrăcămintea şi lenjeria intimă”, se mai arată în referatul procurorilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button