15 parlamentari care ar urma să trecă în barca lui Vanghelie și Geoană

de:
20 ian. 2015
0 Afișari
15 parlamentari care ar urma să trecă în barca lui Vanghelie și Geoană

UPDATE Și deputatul Ionel Viorel Blăjuț, ales pe listele PPDD, a dezmințit informația plecării din PSD.

Deputatul Cristian Rizea a infirmat informațiile care îl dau plecat din PSD, deși admite că a avut discuții cu grupul lui Mircea Geoană și Marian Vanghelie și susține că nu este mulțumit de situația actuală din partid, scrie psnews.ro.

„Eu nu plec nicaieri din PSD. Ca sa fim foarte concisi si clari, ca am vazut acuma ca apar si pe lista asta. Am avut niste discutii, dar nu, sub nicio forma nu plec din PSD. Eu sunt pentru o reforma in PSD, am cerut asta, imi doresc o reforma, imi doresc sa facem un Congres, dar sunt de 15 ani in PSD si sunt loial acestui partid indiferent de situatia prin care trece si indiferent daca sunt nemultumit sau nu”, a declarat Cristian Rizea pentru PSnews.ro.

În afară de deputații PSD care și-au anunțat deja trecerea în barca lui Marian Vanghelie și Mircea Geoană, printre care îi regăsim pe Radu Popa, fost consilier al lui Victor Ponta și câteva nume care sunt încă neconfirmate, precum Cătălin Croitoru, deputat PSD de sectorul 5, Sorin Bota, senator social- democrat de Maramureș, PSnews.ro vă prezintă încă o serie de nume care își negociază trecerea de partea tandemului Geoană- Vanghlie.

Așa cum PSnews.ro v-a prezentat, în urmă cu câteva săptămâni, Marian Vanghelie este adevăratul artizan al PPDD, Dan Diaconescu fiind doar imaginea- locomotivă a acestui partid politic.

În 2012, Vanghelie era în război deschis cu Victor Ponta, iar drept urmare edilul sectorului 5 a primit „interzis” în ceea ce privește susținerea unor oameni apropiați lui pe listele PSD la parlamentare.

Intenția lui Vanghelie este să formeze un grup parlamentar cu cel puțin 50 de parlamentari, cu care să dea șah- mat coaliției guvernamentale din jurul lui Ponta. De precizat faptul că și în acest moment, Vanghelie ar fi cel care controlează și face jocurile în PPDD. Este de așteptat ca 3-4 parlamentari PPDD să treacă de partea primarului sectorului 5.

De asemenea, potrivit informațiilor noastre, la sânul lui Vanghelie vor veni și mai mulți deputați nemulțumiți din partidul lui Tăriceanu și de asemenea din partidul lui Gabriel Oprea (facțiunile nemulțumite de Ponta și PSD). Ar fi vorba de 2-3 parlamentari PLR, nemulțumiți, și respectiv de cam 5 parlamentari din UNPR-ul lui Gabriel Oprea care încearcă să își negocieze „destinul politic”, iar dacă lucrurile vor merge prost, aceștia vor lua trenul către Vanghelie.

PSnews.ro vă prezintă câțiva din parlamentarii care sunt cu un pas și jumătate în barca lui Vanghelie:

1. Deputatul Florentin Gust, fin al lui Mircea Geoană. Contactat de PSnews.ro, aacesta a precizat că își va anunța poziția în cursul acestei săptămâni.
2. Bogdan Mihăilescu, deputat PSD de sectorul 6. Acesta a devenit omul de casă al lui Marian Vanghelie, încă din 2004, când a trădat PD-ul condus de Băsescu și a trecut de partea PSD și a înclinat balanța în Consiliul Local, în favoarea PSD-ului și a edilului sectorului 5.
3. Daniel Chiriță, deputat PSD de București.
4. Cristian Rizea, deputat PSD de Brăila.
5. Dan Ciocan, deputat PSD de Olt.
6. Dumitru Pelican, senator PC- chiar dacă acesta din urmă a precizat că nu intenționează să treacă de partea lui Marian Vanghelie și a lui Mircea Geoană, surse politice ne-au precizat că Dumitru Pelican va face pasul către „noul PSD”, imediat cum se stabilizează situația.
7. Violeta Tudorie, deputat PSD de București.
8. Ion Prioteasa, președinte al CJ Dolj. Acesta este unul din adversarii lui Ponta și este recunoscut ca unul din pilonii echipei lui Vanghelie.
9. Melinte Ion, deputat PSD, fost la PPDD până în luna septembrie a anului 2013, în prezent independent.
10. Tararache Mihai, fost deputat PPDD, până în aprilie 2013, independent în momentul de față. Contactat de PSnews.ro acesta nu a confirmat trecerea de partea lui Vanghelie, dar, potrivit unor surse politice, acesta ar putea trece de partea edilului sectorului 5. Mihai Tararache a precizat pentru PSnews.ro că ar putea fi printre cei care vor semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, dar așteaptă să vadă textul moțiunii și care sunt argumentele pregătite de liberali.
11. Răzvan Ionuț Tănase- fost deputat PPDD, trecut la UNPR în octombrie 2013 și din noiembrie 2014 este deputat independent.
12. Răzvan Rotaru- ales pe listele PPDD, trecut în iunie 2013 la PC, iar din iunie 2014 este independent.
13. Mihai Aurelian- ales pe listele PPDD, independent din luna mai 2013.
14. Ovidiu Ioan Dumitru- deputat PPDD ales în București, independent din mai 2013
15. Blăjuț Ionel Viorel, deputat independet de Iași, ales pe listele PPDD.

De asemenea, potrivit informațiilor psnews.ro chiar dacă unii dintre parlamentari vor nega informațiile legate de trecerea de partea tandemului Geoană- Vanghelie, aceștia vor face până la urmă pasul în momentul în care formațiunea celor doi foști lideri PSD vor lansa proiectul și vor avansa în negocierile cu PNL pentru formarea noului Guvern. În momentul în care „noul PSD” va fi lansat la apă, iar cei din PNL vor putea demara oficial o negociere cu Geoană și Vanghelie privind votul la o moțiune de cenzură, e foarte probabil ca toți acei parlamentari care infirmă o plecare din rândul actualei majorități parlamentare să își schimbe atunci pozițiile publice.

Totuși, când „mirosul guvernării” va deveni mai puternic, probabil că se vor găsi o serie de parlamentari care vor invoca atunci explicații, legate probabil de interesul național, care să se alăture proiectului Geoană- Vanghelie.

Cookies