ARHIVA B365

Mineri blocaţi în subteran: AU INTRAT ÎN GREVA FOAMEI

„Am dispus ca o ambulanță tip C, cu medic, să se deplaseze la fața locului pentru ca oamenii să fie evaluați până la ora 19.00 pentru a ști care este starea lor de sănătate, ce boli au, ce vârstă etc. Deocamdată sunt 15 care au anunțat că intră în greva foamei. Sunt 14 bărbați și o femeie, din rândul angajaților care protestează la suprafață, nu cei din subteran”, a declarat Gheorghe Pintea.

Protestele minerilor de la Mina Băița au început marți, 25 august, când 11 mineri s-au baricadat în subteran. A doua zi, s-au alăturat acestora și alții, astfel încât, în prezent, în jur de 50 de mineri, atât de la firma de stat Băița SA, cât și de la una privată, se află în continuare în subteran, iar alți angajați ai companiei de stat protestează, în semn de solidaritate, la suprafață.

Minerii solicită să își poată continua activitatea la exploatarea de calcar, întreruptă de ANRM. De asemenea, protestatarii au solicitat oficialilor de la Ministerul Economiei și de la ANRM să vadă, la fața locului, condițiile de muncă.

„Ei protestează pentru drepturile Băiței Bihor privind exploatarea de calcar și pentru avizul de calcar ce a fost retras de ANRM. Iar cei de la African Resources protestează pentru asocierea pe licența de exploatare a minereurilor polimetalice”, a declarat, pentru AGERPRES, Ovidiu Dăescu, directorul Băița SA.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button