15 mașini și o ambulanță, implicate într-un carambol, la ieșirea din Brașov. Pe șosea s-a format polei

04 dec. 2022
333 afișări
15 mașini și o ambulanță, implicate într-un carambol, la ieșirea din Brașov. Pe șosea s-a format polei
15 mașini și o ambulanță, implicate într-un carambol, la ieșirea din Brașov. Pe șosea s-a format polei. Imagine simbol: Inquam Photos/ George Călin

Accident în lanț, duminică dimineață, pe DN1, la ieșirea din Brașov. 15 mașini și o ambulanță au fost implicate într-un carambol.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române îi anunță pe șoferi că „pe DN1 Brașov – Predeal, loc. Dârste, a avut loc  coliziune între 9 autoturisme, fără victime. Traficul se desfășoară prin dirijare, pe un fir, alternativ în ambele sensuri.

Se estimează ca în aproximativ 45-60 de minute traficul să fie reluat, în condiții normale.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată în permanență condițiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.”

UPDATE, 11:02: În accident au fost implicate, de fapt, 17 mașini.

UPDATE, 10:04: 3 persoane au suferit leziuni ușoare, însă au refuzat să fie transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Au preferat să rămână la fața locului.

Traficul este blocat pe DN1, spre Predeal. Se încearcă eliberarea drumului în aproximativ 60 de minute.

Carambol cu 15 mașini și o ambulanță, la ieșirea din Brașov

Duminică dimineață, 4 decembrie 2022, un carambol a avut loc la ieșirea din Brașov, pe DN1, pe sensul spre Predeal. În accident au fost implicate 15 autovehicule, dar și o ambulanță, potrivit antena3.ro.

La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de pompieri, pentru a acorda îngrijiri, dar potrivit primelor informații, nu sunt persoane rănite.

Șoferii circulau regulamentar și nu aveau viteză. De vină pentru acest accident în lanț sunt condițiile meteo nefavorabile.

Pe șosea se formase ghețuș, iar cei implicați în accident au declarat că nu se împrăștiase material antiderapant.

Polițiștii dirijează traficul rutier, pe un fir, alternativ în ambele sensuri.

„În jurul orei 08.30 am fost anunțați de producerea unui accident rutier – carambol – produs între 15 autoturisme și o ambulanță SAJ – fără pacient.

În urma evenimentului, 2 persoane au fost evacuate din autoturism, fiind rămase blocate.

Alte 2 persoane au fost evaluate medical la fața locului.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare, un echipaj cu apă și spumă și 2 echipaje SMURD”, a declarat ISU Brașov, conform sursei citate.

Sursa foto: Captură/ antena3.ro

Cod galben de ceață și ghețuș

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o atenționare nowcasting de tip cod galben, valabilă de la ora 09:00 până la ora 12:00, în județul Brașov: Făgăraș, Victoria, Șinca, Recea, Mândra, Voila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Ucea, Părău, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș.

Fenomenele vizate: local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului, potrivit ANM.

Cookies