Reţeaua electrică din Capitală are peste jumătate de veac în unele zone VEZI SITUAȚIA DIN CARTIERUL TĂU

de:
12 dec. 2011
0 Afișari
Reţeaua electrică din Capitală are peste jumătate de veac în unele zone VEZI SITUAȚIA DIN CARTIERUL TĂU

Reprezentanţii companiei susţin că modernizările se înscriu într-un program de investiţii de aproape 800 de milioane de euro, „pentru a asigura un serviciu de calitate consumatorilor finali, în scopul îmbunatăţirii calităţii şi securităţii reţelei şi în vederea îndeplinirii standardelor Enel de mediu”, se arată într-un răspuns furnizat la solicitarea B365.ro

În afară de întreruperile programate în vederea modernizărilor, unele zone din Bucureşti rămân fără curent electric, inopinat, şi din cauza vechimii reţelei. „În momentul preluării de către Enel a activităţilor de distribuţie în zona Muntenia Sud (Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu), mare parte a infrastructurii existente se baza pe tehnologia anilor 1960-1970, care nu face faţă cerinţelor actuale de consum din Bucureşti. Consumul mediu al unui apartament a crescut în Bucureşti de cel puţin 5 ori în ultimii 20 de ani”, susţin reprezentanţii Enel.

Printre zonele din Capitala aflate în această situaţie se numără: Bucureştii Noi, Chitila, zonele Piaţa Gorjului, Roşia Montana (cartierul Militari), străzile Sibiu şi Braşov (cartierul Drumul Taberei), Principatele Unite, 11 Iunie, Muzelor, Rond Coşbuc, Şoseaua Alexandriei, Teiuş, Pucheni, Calea Rahovei sau Şoseaua Bucureşti – Măgurele cu zonele adiacente, străzile Vulturilor, Romulus şi Traian sau oraşul Pantelimon. (CLICK PENTRU A MĂRI)

Și furturile de energie electrică dau peste cap reţeaua. Acestea produc daune considerabile atât din cauza consumului necontrolat şi neautorizat, dar mai ales din cauza distrugerii cablurilor sau transformatoarelor. „Astfel de conexiuni stau la baza producerii de căderi de tensiune, fluctuaţii de tensiune repetate (acele „şocuri de curent” de scurtă durată) care afectează şi zonele învecinate sau determina chiar incendii prin supraîncălzirea contactelor şi a legăturilor improvizate. Prin urmare, o astfel de acţiune poate să aibă repercusiuni grave nu numai asupra celor care recurg la conexiuni ilegale, dar şi asupra celorlalţi consumatori din zona”, adaugă oficialii companiei.

Modernizările, “pe val”

În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, ritmul lucrărilor de investiţii a fost intensificat încă de la începutul anului 2010, mai spun reprezentanţii Enel, păstrându-se în aceiaşi parametri şi în acest an. Pentru 2011 au fost prevăzute lucrări de retehnologizare şi modernizare a 19 staţii electrice de transformare. Dintre acestea, 13 staţii vor beneficia de introducerea sistemului de telecontrol. „Această tehnologie permite că manevrele să poată fi executate de la distanţă, dintr-un centru de comandă, fără a mai fi nevoie de deplasarea echipei de intervenţie în teren”, subliniază reprezentanţii Enel. Concret, prin introducerea acestei tehnologii, manevrele de realimentare în cazul apariţiei unor defecţiuni sunt mult mai uşoare şi mai rapide ceea ce duce la diminuarea considerabilă a duratei întreruperilor. Totodată, în staţii se vor efectua şi o serie de lucrări complexe care vizează „amplificări de putere, modernizarea celulelor de medie tensiune şi a protecţiilor pentru supratensiuni şi înlocuiri sau montări de transformatoare”. Toate materialele şi tehnologiile utilizate în realizarea acestor lucrări sunt de ultima generaţie. De asemenea, la nivelul întregului oraş vor fi înlocuite aproape 900 de transformatoare, cu unele performante, care permit o reducere considerabilă a pierderilor de energie electrică.

Lucrările vor fi finalizate cel târziu în 2015, timp în care vor mai avea loc întreruperi, cel puţin programate, la nivelul întregii Capitale, dar şi la nivelul localităţilor Pantelimon şi Chitila.

Citeşte şi Coşmar pe strada Petre Ionescu: condamnaţi să stea pe întuneric, din două în două zile

Cookies