BAZAR

15 AUGUST 2014,ZI LIBERĂ pentru români.Week-end prelungit pentru angajaţi,în MINIVACANŢA DE SF MARIA

15 AUGUST 2014 ZI LIBERĂ. Luna august aduce o noua zi libera pentru angajati în contextul în care, conform legislatiei muncii, 15 august este zi nelucratoare. In aceasta data, este sarbatorita Adormirea Maicii Domnului sărbătoare cunoscuta în popor ca Sfânta Marie Mare.

SFÂNTA MARIA 2014, ZI LIBERĂ. Ziua de 15 august, când se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului, este zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Această zi a fost stabilită ca sărbătoare legală în 2008, prin Legea 202 de completare a Codului Muncii.

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA 2014: 15 AUGUST E ZI LIBERĂ OFICIALĂPotrivit Codului muncii, in aceasta zi angajatorii sunt obligati sa acorde liber salariatilor, in caz contrar ei riscand amenzi de pana la 10.000 lei, scrie avocatnet.ro.

15 AUGUST 2014 ZI LIBERĂ. În acest an, 15 AUGUST pică vineri, deci angajații vor avea parte de un week-end prelungit.

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA 2014: 15 AUGUST E ZI LIBERĂ OFICIALĂ: Asadar, vineri angajatii nu se vor duce la serviciu. Totusi, potrivit legislatiei, exista si categorii de salariati care, in zilele de sarbatoare legala, trebuie sa se prezinte la munca, angajatorii nefiind obligati sa le acorde zilele libere stabilite de stat. Astfel, facilitatea nu se acorda in cazul locurilor de munca in care activitatea nu putea fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

ZI LIBERĂ SF MARIA 2014. In plus, si angajatii din unitatile sanitare si cele de alimentatie publica trebuie sa lucreze in zilele de sarbatoare legala. Codul muncii prevede ca pentru aceste categorii de salariati se stabilesc, prin hotarare de Guvern, programe de lucru adecvate, astfel incat populatia sa dispuna de asistenta medicala si de alimentele de stricta necesitate.

VREMEA 15 ZILE, în Bucureşti, la mare şi la munte, în minivacanţa de Sf. Maria – 15, 16, 17 AUGUST

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA 2014: 15 AUGUST E ZI LIBERĂ OFICIALĂ: Pe de alta parte, trebuie mentionat ca, desi sunt nevoiti sa fie prezenti la serviciu in zilele de sarbatoare legala, salariatii care lucreaza in domenii in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza „caracterului procesului de productie sau specificului activitatii” au dreptul, conform legislatiei muncii, sa isi ia o zi libera in urmatoarele 30 de zile.

MINIVACANŢA SF MARIA. Asadar, chiar daca trebuie sa vina la serviciu in 15 august, salariatii aflati in situatiile mentionate anterior pot solicita angajatorului o zi libera pana la jumatatea lunii septembrie.

SFÂNTA MARIA ZI LIBERĂ. Codul Muncii prevede ca, în cazul în care angajatorul nu poa­te acorda zile li­bere anga­ja­ţilor în zi­le­le de sărbătoare le­gală, este nevoit să-şi plătească an­gajaţii care lu­crea­ză cu un spor la salariu de până la 100% pentru acea zi sau să le dea o zi liberă în ur­mătoarele 30 de zile. Probabil că pen­tru această variantă vor opta majoritatea retai­lerilor alimentari, având în ve­dere că marile lanţuri de hipermarketuri nu îşi închid magazinele decât pentru câteva zile, în general în preajma Crăciunului sau a săr­bătorilor pascale.

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA 2014: 15 AUGUST E ZI LIBERĂ OFICIALĂ:

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA 2014, PE 15 AUGUST, VINERI: MINIVACANȚĂ DE SFÂNTA MARIA, ZI LIBERĂ: Pentru angajaţii din sistemul bugetar, ziua de 15 august în­seam­nă, pe lângă semnificaţia ei religioasă, este și o zi de sărbătoare naţională, dar și zi de repaos. 

ZI LIBERĂ DE SFÂNTA MARIA, VINERI, 15 AUGUST 2014:

SFÂNTA MARIA 2014, ZI LIBERĂ – 15 AUGUST: Românii mai au, până la sfârşitul anului, doar 5 zile libere după cum urmează:

– 15 august – Adormirea Maicii Domnului (SFÂNTA MARIA MARE)

– 30 noiembrie – sfântul Andrei

– 1 decembrie – Ziua Naţională a României

– 25 şi 26 decembrie – prima şi a doua zi de Crăciun.

SFÂNTA MARIA 2014, ZI LIBERĂ – 15 AUGUST POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI, AUGUST 2014: Postul Adormirii Maicii Domnului a început pe 1 august si are o durata de doua saptamani (1-15 august).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button