15.000 de sticle de apă, împărţite bucureștenilor de primarul Piedone. FOTO

de:
30 iul. 2013
0 Afișari
15.000 de sticle de apă, împărţite bucureștenilor de primarul Piedone. FOTO

Astfel, începând cu orele 11.00, echipe formate din angajaţi ai Primăriei Sectorului 4, Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 şi ai Poliţiei Locale Sector 4, coordonate direct în teren de edilul Sectorului 4, au trecut la distribuirea a aproximativ 15.000 de sticle cu apă potabilă, atât pe marile artere, în intersecţiile intens circulate, staţiile RATB, cât şi pe străzile laterale şi în pieţele agroalimentare.

„Pe lângă cele 6 puncte de prim ajutor amenajate în containere, care au devenit funcţionale la sfârşitul săptămânii trecute, cele 20 de cişmele cu apă potabilă din Parcul Lumea Copiilor şi fântâna de mare adâncime „Tudor Arghezi”, situată în Orăşelul Copiilor, am considerat că trebuie să venim şi în întâmpinarea cetăţenilor care sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea sau să se deplaseze în spaţiu deschis, în ciuda temperaturilor extrem de ridicate, oferindu-le sticle cu apă rece. Le mulţumesc funcţionarilor Autorităţii Locale Sector 4, pentru solidaritatea şi spiritul civic pe care le-au demonstrat, oferindu-se voluntari în cadrul acţiunii pe care am desfăşurat-o astăzi.”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, primarul Sectorului 4. 

Apa a fost distribuită inclusiv şoferilor RATB care au trecut prin staţiile de autobuz din Bucureşti, întrucât aceştia spun că nu primesc apă de la angajator, în ciuda prevederilor contractului colectiv de muncă. 

Cele 6 puncte de prim ajutor amenajate în containere rămân la dispoziţia cetăţenilor, oferind aer condiţionat, branşare la instalaţia electrică, la cea de apă şi canal, grup sanitar, pat pliant, trusă medicală de prim ajutor, tensiometre, teste de glicemie, masă, scaune, dozator cu apă potabilă, în următoarele locaţii: Piaţa Unirii, Piaţa Progresul, Piaţa Sudului, Big Berceni, Metrou Brâncoveanu şi Parcul Tineretului.

Totodată, Primăria Sectorului 4 a pus deja la dispoziţia cetăţenilor o linie telefonică tip Tel Verde, prin intermediul căreia, apelând 0800.030.445, pot fi semnalate eventualele probleme cauzate de caniculă.
De asemenea, pentru limitarea efectelor caniculei, prin intermediul societăţilor de salubrizare REBU şi ADPP Sector 4, zeci de utilaje se vor deplasa pe raza Sectorului 4, pentru a efectua stropiri pe străzi, bulevarde, aleile dintre blocuri şi în parcuri.
De asemenea, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, persoanele asistate la domiciliu vor beneficia de îngrijire medico – socială, asistenţii specializaţi ocupându-se şi de cumpărăturile zilnice ale vârstnicilor nedeplasabili.

Duminică, 28 Iulie a.c., Primăria Sectorului 4 a demarat amplasarea a 6 containere puncte de prim-ajutor, destinate acordării primului ajutor cetăţenilor, în situaţii de urgenţă. 

Cookies