140 de locuințe ANL din Sectorul 3 vor fi scoase la vânzare

de:
24 feb. 2016
2 Afișari
140 de locuințe ANL din Sectorul 3 vor fi scoase la vânzare

Guvernul a decis transferul din proprietatea publica a statului in cea privata si inscrierea in inventarul bunurilor din domeniul public al statului a unui numar de 140 de locuinte pentru tineri. Sunt locuinte realizate de Agentia Nationala pentru Locuinte prin Programul guvernamental pentru constructia de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii si administrate de autoritati publice locale, potrivit Guvernului, citat de Hotnews.ro.

Acesta este un pas pentru asigurarea cadrului legal care va permite vanzarea de catre autoritatile publice locale a locuintelor catre tinerii care indeplinesc conditiile de eligibilitate.

Legislatia prevede ca locuintele din acest Program vor putea fi cumparate de chiriasii acestora dupa 1 an de inchiriere neintrerupta.

Cele 140 de locuinte sunt situate in Bucuresti, sector 3. Potrivit Hotararii de Guvern adoptate astazi, Consiliul Local al Sectorului 3 stabileste valorile de vanzare si efectueaza operatiunile de publicitate imobiliara, in conditiile legii, pentru aceste imobile.

Dintre cele 32.552 locuinte finalizate in programul ANL pana la 9 februarie 2016, aproximativ 27.000 se afla in proprietatea privata a statului, pentru a putea fi vandute tinerilor chiriasi. 1.866 au fost deja vandute fostilor chiriasi.

Detalii cu privire la vanzarea locuintelor din acest program sunt disponibile pe site-ul ANL.

Cookies