14 hoţi de maşini de lux, urmăriţi penal. Vezi care le era modul de operare

de:
17 nov. 2010
0 Afișari
14 hoţi de maşini de lux, urmăriţi penal. Vezi care le era modul de operare

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a cerut miercuri arestarea preventivă pentru şapte dintre hoţii de maşini care au fost reţinuţi marţi în urma unor percheziţii de amploare în Bucureşti şi în cinci judeţe ale ţării. De asemenea, Parchetul a cerut şi arestarea preventivă în lipsă a altor şapte suspecţi, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Nouă persoane au fost reţinute marţi dimineaţa în urma celor 21 de percheziţii efectuate de poliţiştii de la Direcţia furturi auto din Poliţia Capitalei şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit poliţiştilor, toate maşinile furate de membri acestei reţele erau fie asigurate, fie cumpărate în leasing, aşa că anchetatorii investighează eventuale conexiuni între hoţi şi proprietarii maşinilor.

Între mai şi octombrie 2010, hoţii au furat mai multe maşini de lux marca BMW din Bucureşti şi din Constanţa.

Modul de operare al membrilor reţelei de hoţi îmbina tehnologia cu forţa brută. După ce rupeau butucul portierei din partea stânga, hoţii foloseau un dispozitiv artizanal cu care se logau la calculatorul de bord al autoturismelor. Dispozitivul transmitea datele din calculator unei chei brute introduse în contact, iar astfel vehiculele erau pornite.

Odată maşinile furate, hoţii făceau rost de acte şi de numere de înmatriculare false, modificau seriile de şasiu. BMW-urile erau preluate apoi de cetăţeni bulgari la punctele de frontieră de la Giurgiu şi de la Vama Veche.

Cookies