14 grădiniţe şi creşe noi în Capitală VEZI UNDE LA TINE ÎN SECTOR

de:
15 iun. 2011
0 Afișari
14 grădiniţe şi creşe noi în Capitală VEZI UNDE LA TINE ÎN SECTOR

După cum susţin oficialii MDRT, doar sectoarele 2, 3, 5 şi 6 s-au înscris până acum în programul de construcţie de noi grădiniţe şi creşe cu finanţare din fonduri bugetare, cele mai multe urmând să fie construite în curtea primarilor Neculai Onţanu (UNPR) şi Marian Vanghelie (PSD).

„Sectoarele 1 şi 4 nu au răspuns invitaţiei de a trimite solicitări de construire”, a declarat Elena Udrea, ministrul MDRT.

Pentru a putea fi incluse în program, administraţiile locale trebuie să identifice terenul pe care să fie amplasate ulterior construcţiile.

Potrivit anunţului de participare publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), în Sectorul 2 vor funcţiona cinci grădiniţe/creşe, din care trei vor avea o singură grupă, iar celelalte două câte trei grupe fiecare. Investiţia este estimată în acest cay la 14,23 milioane lei (3,39 milioane euro). Acestea vor fi amplasate pe:

– str. Caroteni la Grădiniţa nr. 279

– str. Ştiucii la Grădiniţa nr. 150

– str. Cobiliţei la Şcoala nr. 26

– str. Silvia la Şcoala nr. 25

str. Sportului la Şcoala nr. 32

Primarul democrat liberal Liviu Negoiţă de la Sectorul 3 a transmis la MDRT două posibile amplasamente pentru construcţia a două grădiniţe/creşe:

– str. Magnetului nr. 1-3 la Şcoala Generală nr.67

– Al. Barajului Iezer nr.6 la Şcoala Generală nr. 49

Cele două creşe/grădiniţe vor avea câte trei grupe fiecare din care una destinată copiilor cu vârste între 3 luni şi un an, iar celelalte două pentru copii între unu şi trei ani. Investiţia în cele două unităţi de învăţământ se ridică la 3,67 milioane lei (873.800 euro).

În Sectorul 5, condus de social democratul Marian Vanghelie, MDRT va construi patru creşe-grădiniţe noi cu o investiţie ce se ridică la peste 15 milioane lei (3,57 milioane euro). Din acestea, două vor avea câte trei grupe de copii, iar două numai câte o grupă.

Noile grădiniţe/creşe ar urma să funcţioneze la:

– Liceul Teoretic Ion Barbu

– Şcoala nr. 124

– Şcoala nr. 125

– Şcoala nr. 139

Primarul democrat liberal Cristian Poteraş din Sectorul 6 s-a înscris, de asemenea, pe lista de construcţii de grădiniţe cu trei noi obiective în valoare de 5,5 milioane lei (1,31 milioane euro), toate urmând să să aibă câte trei grupe.

Acestea ar putea funcţiona pe:

– Al. Crăieşti nr.1

– Al. Compozitorilor nr. 18

– Al. Ţibleş nr. 64

Primăriile de sector vor realiza, la finalizarea investiţiei în grădiniţele-creşă, inclusiv dotările tehnico-edilitare. Pentru a-şi acoperi cheltuielile, administraţiile locale pot contracta credite pentru care perioada de rambursare poate ajunge până la şapte ani între 2013-2020.

Potrivit condiţiilor impuse de MDRT, investiţiile în creşe şi grădiniţe trebuie finalizate până la 31 decembrie 2019.

Cookies