14 adevăruri despre viață pe care le-am învățat abia după 40 de ani

03 ian. 2023
7241 Afișari
14 adevăruri despre viață pe care le-am învățat abia după 40 de ani
Maria Coman: 14 adevăruri despre viață pe care le-am învățat abia după 40 de ani

Anul 2023 este anul în care o să împlinesc 45 de ani. Și asta acum, repede, nu spre decembrie. Mi se pare o vârstă fără cine știe ce identitate, adică nu mai ai nici 40, dar nici 50, oricât de „50s are the new thirties” dorim să susținem că se petrece. Dar sunt multe lucruri de care nu te prinzi înainte de 40, când ți se pare că veșnicia nu s-a născut la sat, ci în organismul tău, care e extraordinar de pregătit să petreacă fără efecte până la frumoasa vârstă de cel puțin 84 de ani. SPOILER ALERT!!!! Nu e așa. Și iată câteva constatări personale. Niște normalizări și pentru voi, că sper că nu sunt singură în lumea asta a descoperirilor de maturitate (HAHAHA)

  1. Dacă ți-a plăcut băutura la petreceri (cum mi-a plăcut mie, de exemplu), adică dacă nu ai avut niciodată probleme de genul rău, prea mult și așa mai departe, ei bine după 40 înveți că există the hard way. Nu știu cum e cu dezvoltatul toleranței, că la mine e invers, 4 pahare de vin mai târziu următoarele două zile se transformă într-un coșmar. Gin mai merge încă, dar și acela, ultra mega super plin de apă tonică. Ah, și da, descoperi că poți să pui apă minerală și în prosecco și in cava, ca să le lungești și diluezi și pe ele. All in all, cariera ta de sufletul petrecerii din perspectiva asta cu siguranță s-a încheiat, poți să devii sufletul petrecerii cu bere de ghimbir, dacă simți neapărat nevoia (zero alcool, nu mai pierdeți timpul căutând pe google)
  2. Dacă fumezi, fumatul se transformă în ceva extraordinar de rău și care îți face rău. Foarte rău. Groaznic de rău
  3. Sfânta regulă a demachiatului no matter what în deceniile anterioare începe să pays back. 
  4. E mai bine să cânți fals decât să nu cânți deloc. E bine să ai o voce și să îți asumi ce vrei să spui și cântatul fals chiar te ajută. eu cânt în mașină, m-a ajutat mult în pandemie și nu numai. Cât Al Bano și Romina Power a auzit mașina mea, săraca, cred că are nevoie de terapie big time. Plus muzică de Crăciun. Feliz Navidad dimineață, la prânz și seara, că tot tocmai s-a terminat sezonul.
  5. Botoxul nu e un dușman și să îți injectezi botox nu înseamnă că te transformi în cine știe ce păpușă Barbie imobilă. Botoxul are și efect terapeutic, nu doar estetic și oricum, dacă s-a inventat și nu are nicio problemă, de ce l-am evita așa. Sigur că nu e bine nici să ți dorești tinerețe fără bătrânețe, dar așa să nu ne mai spălăm nici pe dinți, ce contează că facem carii, doar nu ne dorim să trăim veșnic.
  6. Speaking of dinți, implanturile nu sunt chiar așa de dramatice, mie îmi era foarte frică de ele. Dar atenție unde le puneți, la ce medic, că s multe țepe prin cartier
  7. Ochelarii progresivi sunt just around the corner. Dada, ăia de doamna de la ghișeu care se uită când pe sus, când pe jos. Chiar dacă nu vi s-au modificat dioptriile niciodată până acum sau dacă n-ați avut deloc, asta nu înseamnă că după 40 de ani o să fie la fel, dimpotrivă. Mi-aduc aminte cum mă tot întrebam eu de ce se plânge bunică-mea că se plictisește când în sfârșit putea să stea acasă să citească atât cât voia. Dar răspunsul e simplu, că nu mai vedea. Asta mă sperie oarecum, căci făcea parte din minimalul meu life plan. 
  8. Nu e adevărat că nu mai poți să înveți de la o vârstă. De fapt, e exact invers. Neuronii se antrenează, așa îi ținem în viață. 
  9. Chiar daca la 39 de ani și 11 luni erai convinsă că n-o să mai pui niciodată piciorul într-o facultate, decât eventual ca speaker, profesor, cine știe ce, imediat după aceea lucrurile se pot schimba și să te trezești că te-ai înscris și ești anul 1 și ai teme și examene și sesiuni și mai trece un an, mai trec doi și ajungi să scrii lucrări de licență. Și când te duci să o printezi, la facultate, să creadă oamenii pe acolo că aoleu, a venit o profă. Dar ești tu, doar tu, over 40. Și nu, nu e doar cazul meu, chiar știu multă lume care a făcut asta și care face asta în continuare. 
  10. Buna reputație chiar e importantă. E important să fim generoși, e important să nu judecăm oamenii, empatia e importantă, respectul e important. Par cuvinte goale, dar nu e așa.
  11. O schimbare radicală e posibilă oricând, chiar și atunci când crezi că ți-ai găsit drumul, din toate perspectivele. RElațional, profesional, e bine să știm că jocurile se fac tot timpul, nu se opresc la un moment dat. Vedeți doar pandemia, na. Sau războiul
  12. Siropul de tuse nu funcționează. 
  13. Mâncarea e ceva minunat. Chiar și sushi-ul. Bine, că mâncarea e minunată știam, despre sushi nu știu ce să zic.
  14. Poți să te întorci la sală și după o pauză lungă, poți să mergi la sală și dacă nu vrei să faci performanță, ci doar mișcare, la sala unde merg acum sunt real oameni de toate vârstele și toate greutățile și dacă sunt și din cei care judecă pe ici pe colo, nu se simte deloc în atmosfera sălii. 

Cheers. Sigur mai găsesc, dar mă lungesc.

Nota B365.ro: Sigur am mai găsit și noi

Cookies