138 de puncte negre depistate de Poliția Română pe șosele. DN1, lider detașat la accidente

de:
29 iun. 2013
1 Afișari
138 de puncte negre depistate de Poliția Română pe șosele. DN1, lider detașat la accidente

„Sunt 138 de puncte negre, cele mai multe pe DN 1. Acestea sunt considerate puncte cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere, după ce, pe o perioadă de cinci ani, în locurile respective s-au produs cel puţin zece accidente grave”, a spus comisarul şef George Grigore, la conferinţa „Mediafax Talks About Transport & Logistics„.

Şeful Seviciului Legalitate Transporturi şi Control Tehnic din Poliţia Rutieră a explicat că, legat de fiecare dintre aceste puncte negre, Poliţia Rutieră a purtat discuţii cu administratorul drumului public, pentru a găsi soluţii.

„În urma acestor discuţii unele s-au făcut, unele sunt în curs de desfăşurare, altele se vor face în perioada următoare”, a precizat George Grigore.

Legat de accidentele în care au fost implicate autocare, reprezentantul Poliţiei Rutiere a spus că, în anul 2012, pe teritoriul României au fost înregistrate 84 de accidente, dintre care, în şase cazuri, de vină au fost şoferii de autocar.

„Este un număr foarte mic. Nu putem spune că aceşti şoferi reprezintă o problemă”, a spus Grigore.

Un autocar al firmei Gregory Tour, în care se aflau turişti români, s-a răsturnat într-o prăpastie, duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în Muntenegru. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, printre care şi şoferul autocarului, iar alte 29 au fost rănite. Răniţii au fost aduşi în România marţi, cu două aeronave militare, şi internaţi la spitalele Universitar, Floreasca, Elias şi Bagdasar-Arseni

Cookies