COOL CITY

135 de noi locuri în creşele din Bucureşti

Primaria Capitalei, prin Directia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), a deschis trei noi centre de îngrijire şi educaţie timpurie AnTanTe – „Aurora”, „Ariel” şi „Maria”, cu o săptămână înainte de alegerile locale.

Deschiderea centrelor de îngrijire şi educaţie timpurie Aurora, Ariel şi Maria dublează numărul de locuri în cadrul centrelor AnTanTe, acesta ajungând la 225 de locuri.

Centrul AnTanTe Maria se află în Bulevardul Pallady nr. 37, Bl. N4A, din Sectorul 3, şi poate găzdui până la 15 copii. Centrele AnTanTe Ariel şi Aurora au fost deschise în strada Ţarcul Baciului nr. 5A, din Sectorul 5, şi au, fiecare, câte 60 de locuri.

În cadrul proiectului „Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine” au fost lansate până în prezent alte cinci centre de îngrijire şi educaţie timpurie AnTanTe: centrul Alex, cu 40 de locuri, centrul La bunici, care are 20 locuri, centrele Omide, Scăpărici şi Oaky, care au, în total, 30 locuri. Proiectul este cofinanţat din fonduri europene, în cadrul Fondului Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Bernard Brunhes International.

Centrele se adresează tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani ai căror părinţi, mama, tatăl sau reprezentantul legal, se află în perioada legală de creştere a copilului şi vor să se întoarcă la locul de muncă. Costurile serviciilor de îngrijire şi educaţie timpurie constau în plata alocaţiei zilnice de hrană, de 10 lei pe zi, şi nu presupun alte taxe suplimentare. Cererile pentru înscriere pot fi depuse la Registratura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) cu sediul în str. Foisorului nr. 56-58, sector 3, Bucureşti, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 15.00. Informaţii suplimentare despre înscriere pot fi aflate pe site-ul www.antante.org, scrie adevărul.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button