ARHIVA B365

131 de cetăţeni români vor fi repatriaţi din Turcia cu o cursă TAROM

Echipele mobile ale Consulatului General al României la Istanbul, aflate în Aeroportul Internaţional Atatürk, oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia. Până la acest moment, în punctele de întâlnire stabilite în aeroport s-au prezentat aproximativ 200 de persoane. Reamintim că punctele de întâlnire pentru cetăţenii români au fost stabilite în două locaţii– zona de check–in la poarta G17, iar în zona de tranzit – în proximitatea ghişeului central de informaţii, lângă Cafe Nero şi Magazinul Old Bazaar. La ora 16.25 (ora locală) va pleca spre Istanbul cursa regulată operată de compania TAROM, returul spre Bucureşti fiind preconizată pentru ora 18.35 (ora locală). Prin această cursă se va repatria un număr de 131 de cetăţeni români, printre care şi pasagerii cursei TAROM de dimineaţă, care a fost anulată. Atragem atenţia pasagerilor că locaţia de check-in se poate modifica şi le recomandăm în acest sens să urmărească permanent panourile de informare din aeroport’”, informează Ministerul prin intermediul unui comunicat de presă.

Suplimentar, ca urmare a demersurilor Celulei de criză a Ministerului Afacerilor Externe, este în curs de organizare un zbor umanitar al companiei TAROM, costurile aferente fiind suportate din fondul special prevăzut în bugetul MAE pentru gestionarea situaţilor de criză.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cele două echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei României la Sofia continuă să acorde asistenţă la două dintre punctele de frontieră terestră cu Turcia cu cel mai intens trafic, facilitând până în prezent tranzitul a peste 35 de autovehicule cu cetăţeni români.

Având în vedere situaţia încă fluidă, Ministerul Afacerilor Externe menţine recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia recomandăm să evite aceste deplasări.

Pentru acordarea corespunzătoare a asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia telefonică TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum şi adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. Cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că zborul umanitar al companiei TAROM RO2264 va decola începând cu ora 02.15, oră pentru care a fost acordat culoarul de zbor de către autorităţile locale turce.

În continuarea informaţiilor privind sprijinul acordat cetăţenilor români din Turcia, Ministerul Afacerilor Externe precizează că zborul regulat RO264, operat de compania TAROM, care va decola la ora 18.35 (ora locală) de la Istanbul spre Bucureşti, va putea prelua la bord un număr de 131 de cetăţeni români. Restul cetăţenilor români care nu vor putea fi îmbarcaţi cu zborul numărul RO264 vor putea fi preluaţi cu zborul umanitar al companiei TAROM RO2264, care va decola începând cu ora 02.15 (oră pentru care a fost acordat culoarul de zbor de către autorităţile locale turce) şi care va putea prelua un număr maxim de 131 de cetăţeni”, a informat Ministerul prin intermediul unui comunicat de presă.

Echipele mobile ale Consulatului General al României la Istanbul se află în continuare în Aeroportul Internaţional Atatürk împreună cu reprezentanţii TAROM Istanbul şi oferă asistenţă cetăţenilor români aflaţi în incinta acestuia. Punctele de întâlnire pentru cetăţenii români au fost stabilite în două locaţii– zona de check–in la poarta G17, iar în zona de tranzit – în proximitatea ghişeului central de informaţii, lângă Cafe Nero şi Magazinul Old Bazaar.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button