131 de candidaturi au fost înscrise la Ediţia “Educaţie fără bariere” a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi

de:
15 nov. 2011
0 Afișari
131 de candidaturi au fost înscrise la Ediţia “Educaţie fără bariere” a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi

Au fost înscrise în competiţie realizări emoţionante, fie ale persoanelor cu dizabilităţi, fie ale unor instituţii, organizaţii neguvernamentale, organizaţii de media sau companii, pentru integrarea celor cu dizabilităţi în şcoală, în câmpul muncii sau în societate.

Oamenii cu desăvârşire sunt persoane cu probleme psihice sau intelectuale grave care, la vârsta adultă, au slujbe cu norme întreagă şi, pe lângă acestea, sunt implicate în activităţi sociale. Sunt desăvârşiţi aceia care, deşi în scaun rulant, sunt departe de a rămâne “imobilizaţi” şi străbat zilnic kilometri pentru a merge la şcoală sau la serviciu. La fel sunt nevăzătorii care au ales să-i “lumineze” pe alţii în domenii ştiinţifice, artistice sau sociale sau cei care fac performanţe incredibile în sport, la competiţiile specializate.

Școlile tuturor abilităţilor sunt, fie că lucrează cu preşcolari, elevi sau studenţi, unităţile de învăţământ ale căror dascăli crează punţi trainice între copiii tipici şi cei atipici. Sunt şcolile care, indiferent de tăierile bugetare, găsesc resurse sufleteşti pentru a se implica în educaţia adecvată a copiilor cu dizabilităţi, sau universităţi care creează departamente special dedicate celor cu deficienţe.

Angajatorii abilităţii sunt cei care, chiar în condiţiile unei crize economice, au reuşit să vadă în persoanele cu dizabilităţi capacitatea, talentul, dedicarea şi determinarea şi i-au angajat, în funcţie de abilităţile şi educaţia fiecăruia, în slujbele care li se potrivesc. Ei au descoperit că cei cu dizabilităţi pot face şi tâmplărie, şi sacoşe de pânză şi chiar inginerie silvică. Au înţeles că ceea ce contează, de fapt, este să ai omul potrivit la locul potrivit.

Promotorii abilităţii sunt oameni care, dincolo de dizabilitatea proprie, au ales să se adreseze publicului, promovându-i pe cei marginalizaţi sau uitaţi; sau sunt jurnalişti şi posturi sau ziare de masă care ştiu să transmită societăţii mesajul că există o masă critică de oameni care lucrează cu toţii pentru ca cei cu dizabilităţi să ocupe un loc mai bun în societate, un loc meritat.

Porţile deschise sunt ale celor care au accesibilizat clădirile în care lucrează. Porţile deschise sunt ale celor care au ales să-i includă pe cei cu dizabilităţi în activităţile şi în programele lor sportive, ale celor care au lucrat pentru a asigura tuturor accesul la transportul în comun, sau ale celor care au ales să accesibilizeze sistemule de învăţământ în general.

Toate candidaturile pot fi citite la adresa www.incluziune.org/competitie/candidati.

Câştigătorii vor fi anunţaţi public în data de 3 decembrie 2011, la ora 15.00, în cadrul  “Galei Persoanelor cu Dizabilităţi”, difuzată de postul TVR1.


Oamenii cu desăvârşire vor primi votul publicului

Organizatorii declară deschisă perioada de votare din partea publicului pentru secţiunea “Oameni cu desăvârşire”. Până în data de 25 noiembrie, publicul îşi poate susţine candidaţii preferaţi, votând pe site-ul www.incluziune.rog înscrierile făcute în categoria “Oameni cu desăvârşire”.

Eveniment organizat de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei şi

Fundaţia Motivation România, alături de Fundaţia Vodafone România.

Coproducător: TVR1

Parteneri media online B365


Cookies