ȘTIRI

130 de arbori tăiaţi fără aviz, în 2014, în Parcul Tineretului

Potrivit unui inventar realizat pe 10 martie 2015 de Primaria Capitalei, pe cele doua hectare din Parcul Tineretului unde este proprietar Marioara Micsunescu, au mai ramas 287 de copaci. In 2013, pe acest teren se aflau 415 arbori potrivit unui inventar facut de municipalitate la vremea respectiva, citat de HotNews.ro.

Primaria Capitalei nu a eliberat aviz de defrisare pentru acest teren deoarece zona este parc. Arborii au fost taiati pentru a face loc unui cartier de vile.

Reinventarierea arborilor a fost ceruta de societatea civila.

„Noi am cerut o reinventariere a arborilor de pe cele doua hectare retrocedate Marioarei Micsunescu deoarece am obtinut o Ordonanta presedentiala pentru oprirea defrisarilor, iar de la obtinerea ordonantei pana in prezent am observat ca au fost defrisati mai multi copaci, existand material filmat in acest sens. In aceasta perioada s-au taiat peste 60 de arbori de talie mare, 30 de arbusti si zeci de metri lineari de gard viu. Acest inventar a fost transmis partilor implicate in litigii si va constitui un nou capat de acuzare la plangerea penala existenta”, a declarat Dan Trifu, vicepresedintele fundatiei Ecocivica pentru HotNews.ro

Incepand din primavara anului 2014, locuitorii din zona, care doresc pastrarea spatiului verde, au reclamat ca zeci de arbori au fost pusi la pamant .

Firma Constructii Locuinte Noi Chi, care a cumparat o mare parte din cele doua hectare de la Marioara Micsunescu, a fost amendata de Garda de Mediu de doua ori anul trecut pentru defrisarile ilegale din Parcul Tineretului.

Potrivit celor doua procese verbale realizate de Garda de Mediu s-a constatat ca s-au taiat circa 80 de arbori, însă locuitorii din zona au semnalat ca au avut loc mai multe taieri ilegale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button