13 tabere pentru situații de urgență, pregătite de Primărie, în caz de cutremur major. VEZI HARTA

de:
04 mart. 2015
2 Afișari
13 tabere pentru situații de urgență, pregătite de Primărie, în caz de cutremur major. VEZI HARTA

UNDE SUNT AMPLASATE ADAPOSTURILE:

Sector 1

– Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare; Calea Giuleşti, nr. 10, sector 1

– Scoala Nr.45 „Titu Maiorescu”; Calea Dorobantilor 163, sector 1

Sector 2

– Scoala Nr. 40; Str. Peris nr. 27 si Str. Peris nr. 12, sector 2

– Colegiul National” Iulia Hasdeu”; Bulevardul Ferdinand I nr. 91, sector 2

Sector 3

– Scoala Nr.80; Calea Dudesti, 191, sector 3

– Colegiul Tehnic”Anghel Saligny”; Bulevardul Nicolae Grigorescu 12, sector 3

Sector 4

– Scoala Nr. 96; Str. Rezonantei, Nr. 2, sector 4

– Scoala Nr.165; Str. Aleea Slatioara, Nr. 8, sector 4

Sector 5

– Scoala Nr.103; Strada Vigoniei 3-5, sector 5

– Scoala Nr.143; Strada Banu Maracine, Nr 16, Sector 5

Sector 6

– Scoala Nr.117; Str. Fabricii nr. 22, sector 6

– Liceul Teoretic” Eugen Lovinescu”; Strada Valea lui Mihai, nr. 6, Sector 6

Totodata, conform legislatiei in vigoare, Municipalitatea va dota integral cu truse de prim ajutor toate apartamentele de locuinte din imobilele expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic care prezinta pericol public. 

Citește și Cine sunt proprietarii care pun în pericol sute de vieți pentru că refuză consolidarea clădirilor 

În perioada 10 mai – 10 iulie 2014, Primăria Capitalei a distribuit 4.806 truse dintr-un total de 6.000, catre locuitorii din 119 imobile. Trusele rămase vor dota suplimentar cele 12 şcoli, precum şi celelalte locaţii în care Primaria înfiinţează tabere de sinistraţi.

Înființarea „Sistemului de Management al Situaţiilor de Urgenţă la nivelul Municipiului Bucuresti (SMSU), care-si va desfasura activitatea intr-un CENTRU OPERATIV, ce va i pus în functiune în doua luni. Acesta va asigura infrastructura tehnica şi logistica integrata, performanta, sigura şi fiabila. Implementarea proiectului va permite, în timp real, identificarea, procesarea si furnizarea unor decizii şi metode de intervenţie optime, care să evite – pe cat posibil – şi sa reducă pierderile umane şi materiale, în cazul situaţiilor de urgenţă la nivelul Municipiului Bucureşti”, a declarat, vineri, Sorin Oprescu.

Plecand de la necesitatea de a dispune de spatii de cazare/campare/locare a eventualelor persoane sinistrate, Primaria Municipiului Bucuresti a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pentru a putea dispune de salile de sport aferente scolilor de pe raza Municipiului Bucuresti. Astfel, 12 scoli (cate 2 in fiecare sector) au fost complet utilate si dotate cu echipamente si materiale necesare situatiilor de urgenta, post-evenimente : paturi de campanie, pături, generatoare, lanterne, tărgi. Salile de sport aferente celor 12 scoli ce vor forma taberele de sinistrati asigura o capacitate de aprox. 4.500 locuri.

In cadrul aceluiasi proiect, PMB va sapa si amenaja puturi de apa de mare adancime, pentru asigurarea de surse independente de apa potabila.

In cadrul aceluiasi proiect, Arena Nationala a fost utilata si dotata cu materiale si echipamente necesare supravietuirii in situatii de urgenta : 12.600 paturi de campanie, 16.500 de saci de dormit, 3.000 de marmite.

Cookies