13 spitale din București vor avea stații de epurare a apelor. Nicușor Dan anunță care sunt aceste unități

07 nov. 2022
256 afișări
13 spitale din București vor avea stații de epurare a apelor. Nicușor Dan anunță care sunt aceste unități
13 spitale din București vor avea stații de epurare a apei. Nicușor Dan anunță care sunt aceste unități / Sursă foto: Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că 13 spitale din București urmează să aibă stații de epurare a apelor. La acest moment, apele uzate sunt evacuate în canalizarea orașului.

13 spitale din București vor avea stații de epurare a apelor

Primarul general al Capitalei a anunțat că urmează să fie realizate stații de epurare pentru 13 dintre spitalele din București. Proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți studiilor de fezabilitate a fost adoptat în ultima ședință a Consiliului General al Municipiului București.

În momentul de față, aceste unități medicale nu au stații de epurare, iar apele uzate sunt evacuate în rețeaua de canalizare a Bucureștiului, fără o pre-epurare conformă cu normele, a declarat Nicușor Dan.

Acestea vor fi amplasate astfel încât sănătatea oamenilor să fie protejată. De asemenea, prin creare acestora se dorește ameliorarea calității mediului și diminuarea surselor de poluare.

Nicușor Dan a anunțat care sunt spitalele ce vor beneficia de stații de epurare:

  • Prof. Dr.Th.Burghele, Dr.I.Cantacuzino, Dr.Carol Davila, Colentina, Colțea, Dr. Victor Gomoiu, Nicolae Malaxa, Prof. Dr. Alexandru Obregia, Prof. Dr. Panait Sârbu, Sf. Luca, Sf. Ștefan, Dr. Ion Stoia și Prof. Dan Theodorescu.

Proiecte privind investiții în infrastructura medicală, votate de consilierii generali

În data de 31 octombrie 2022, Nicușor Dan a anunțat că mai multe proiecte de hotărâre ce fac referire la investițiile în infrastructura medicală au fost votate de consilierii generali. Acestea vizează îmbunătățirea infrastructurii ambulatorii a spitalelor administrate de PMB.

Proiectele referitoare la infrastructura medicală din București vizează următoarele:

  • Îmbunătățirea infrastructurii ambulatorii a spitalelor administrate de Primăria Municipiului București prin ASSMB (Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București),
  • Dotarea acestora cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții intraspitalicești.

Pentru îmbunătățirea infrastructurii ambulatoriilor valoarea de investiție este de circa 40 de milioane de euro. De asemenea, în ceea ce privește dotarea cu echipamente medicale, investiția va fi de 44,45 de milioane de euro.

Cookies