13 persoane, UCISE, într-un raid al aviației ruse asupra unui spital de campanie din Siria

de:
21 oct. 2015
0 Afișari
13 persoane, UCISE, într-un raid al aviației ruse asupra unui spital de campanie din Siria

Situată în provincia Idleb, clinica a fost ‘deteriorată considerabil’ de loviturile aeriene, a confirmat un angajat al Syrian-American Medical Society (SAMS), care administrează spitalul de campanie, relatează AFP, citat de Agerpres.

„13 persoane au fost ucise într-un raid al aviației ruse care a lovit marți un spital de campanie din localitatea Sarmine, printre persoanele ucise numărându-se și un kinetoterapeut, un gardian și un membru al apărării civile”, a precizat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie, care dispune de o rețea largă de surse pe întreg teritoriul Siriei.

„Ieri (marți), o structură a SAMS în apropiere de Sarmine, la Idleb, a fost atinsă de o lovitură aeriană. Conform primelor informații de pe teren, am pierdut doi angajați ai spitalului, un kinetoterapeut și un infirmier”, a afirmat angajatul sub rezerva anonimatului, care nu a precizat dacă loviturile au fost lansate de avioane rusești.

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că a lansat raiduri asupra Sarmine, însă nu a menționat și dacă spitalul a fost atins.

Aviația rusă a efectuat, de la începutul intervenției militare în Siria pe 30 septembrie, peste 500 de raiduri în care au fost ucise peste 370 de persoane, dintre care cel puțin 127 sunt civili, potrivit OSDO.

Cookies