Drumuri naţionale şi autostrăzi ÎNCHISE din cauza viscolului

de:
08 ian. 2017
0 Afișari
Drumuri naţionale şi autostrăzi ÎNCHISE din cauza viscolului

UPDATE. Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul s-a intensificat, mai ales pe sensul de mers către Bucureşti. S-a format coloană de la intrarea în Predeal până în Buşteni, dar şi pe DN73A Râşnov – Predeal, la intersecţia cu DN1. Pe carosabil există un strat subţire de zăpadă. Se acţionează cu utilaje, însă acestea intervin cu greu, din cauza coloanelor de maşini, potrivit Infotrafic.

Pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, în zona Babarunca – Cheia, se circulă greu, în condiţii de iarnă, stratul de zăpadă de pe carosabil (care măsoară, pe alocuri, 2-3 cm) fiind îngheţat., potrivit poliţiştilor.

Din cauza numărului mare de autovehicule, utilajele de deszăpezire nu pot interveni eficient. Pentru că autotrenurile înaintează cu mare dificultate (iar un ansamblu de vehicule nu mai poate urca la kilometrul 159, la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov, pe sensul către Braşov), în judeţul Prahova a fost instituită restricţie temporară pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între Vălenii de Munte şi limita cu judeţul Braşov (kilometrii 115-160, către Braşov).

Din cauza autotrenurilor care circulă pe DN1A, dar şi a numărului foarte mare de autoturisme, în momentul de faţă, există posibilitatea ca timpul de parcurgere a distanţei dintre Săcele (judeţul Braşov) şi Bărcăneşti (judeţul Prahova) să fie apropiat cu cel de pe DN1.

Pe automobiliştii aflaţi în zona Bran – Moieciu care intenţionează să evite DN73A şi DN1, îi informăm că pe DN73 Braşov – Piteşti se circulă în condiţii de iarnă între Bran şi Rucăr, mai spun reprezentanţii Centrului Infotrafic.

La ora 14.00, 13 drumuri naţionale şi două sectoare de autostradă erau închise din cauza viscolului.

Potrivit CNAIR, situaţia drumurilor naţionale şi a sectoarelor de autostradă închise se prezintă astfel:

– A2, Bucureşti – Constanţa, mai puţin Calea I şi Calea II, pe tronsonul Bucureşti – Lehliu care au fost deschise în data de 7 ianuarie, ora 18.00, respectiv ora 19.30;

– A4, Ovidiu (CT) – Constanţa (CT);
– DN 17, Suceava (SV) – Păltinoasa (SV);
– DN 22, Tulcea (TL) – Somova (TL);
– DN 22A, Cataloi (TL) – Hârşova (CT);
– DN 22D, Măcin (TL) – Ciucurova (TL);
– DN 22F, Horia (TL) – Nalbant (TL);
– DN 24A, Murgeni (VS) – Fălciu (VS);
– DN 24D, Bălăbăneşti (GL) -Vânători (GL);
– DN 28A, Târgu Frumos (IS) – Paşcani (IS);
– DN 28A, Paşcani (IS) – Moţca (IS);
– DN 3, Ostrov (CT) – Basarabi (CT);
– DN 3C, Constanţa (CT) – Ovidiu (CT);
– DN 38, Agigea (CT) – Negru Vodă (CT).

CNAIR precizează că o parte din sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi aflate sub incidenţa celor două coduri (galben şi roşu) au fost deschise traficului rutier cu restricţii de tonaj.

Restricţii de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone sunt pe următoarele sectoare de drumuri naţionale:
– DN 22C, Cernavodă (CT) –Basarabi (CT);
– DN 24B, Huşi (VS) – Albiţa (VS);
– DN 26, Galaţi (GL) – Găneşti (GL);
– DN 26A, Oancea (GL) – Punct trecere frontieră.

Pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, în data 8 ianuarie, între orele 8.00 şi 14.00, s-a acţionat astfel:
– DRDP Bucureşti: 188 de autoutilaje şi s-au răspândit 419 tone de material antiderapant;
– DRDP Craiova: 51 de autoutilaje si s-au răspândit 32 de tone de material antiderapant;
– DRDP Cluj: 2 autoutilaje şi s-au răspândit 2 tone de material antiderapant;
– DRDP Braşov: 111 autoutilaje şi s-au răspândit 581 de tone de material antiderapant şi 0,6 tone de clorură de calciu;
– DRDP Iaşi: 184 de autoutilaje şi s-au răspândit 706 tone de material antiderapant şi 4 tone de clorură de calciu;
– DRDP Constanţa: 185 de autoutilaje şi s-au răspândit 52 de tone de sare.
„Total general: s-a acţionat cu 721 de autoutilaje şi s-au răspândit 1.788 de tone de material antiderapant şi 4,1 tone de clorură de calciu”, arată CNAIR într-un comunicat.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de Twitter, @CNADNR.

Cookies