ARHIVA B365

13 angajaţi ai CFR Braşov şi Bucureşti, cercetaţi pentru luare de mită

În cursul zilei de joi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dus la audieri 15 controlori CFR de la Regionalele Braşov şi Bucureşti, 13 dintre aceştia fiind reţinuţi şi prezentaţi Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii Tribunalului Braşov au respins, vineri, propunerile de arestare preventivă şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de aceştia, dar şi interzicerea de a-şi mai exercita profesia până la finalizarea cercetărilor, scrie adevărul.ro.

„Poliţişti din cadrul Biroului Investigarea Fraudelor – Secţia Regională Poliţie Transporturi Braşov, cu sprijinul IPJ Braşov şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Braşov au documentat activitatea infracţională a treisprezece persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 55 ani, care în calitate de şefi de tren şi conductori de tren aparţinând Regionalelor Transport Feroviar de Călători Bucureşti şi Braşov, în perioada ianuarie – aprilie 2014, au pretins şi primit diferite sume de bani de la mai mulţi călători frauduloşi, pentru a le facilita călătoria cu trenul pe diferite rute”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Braşov.

În urma administrării probatoriului, pe numele acestora au fost emise, joi, ordonanţe de reţinere pentru 24 ore pe numele celor 13, care sunt cerctaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Audierile celor 15 angajaţi ai Regionalelor CFR Braşov şi Bucureşti au loc în dosarul în care, în octombrie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au ridicat pentru audieri 169 de angajaţi ai CFR Călători de la regionalele Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi şi Craiova, conform sursei citate. Munteanu a mai spus că, în luna ianurie 2014, peste 30 de angajaţi ai Regionalei CFR Braşov au fost trimişi în judecată în acest dosar.

În octombrie 2012, 169 de angajaţi de la regionalele Bucureşti, Braşov, Cluj, Iaşi şi Craiova au fost duşi la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Ulterior, în urma audierilor, 124 de persoane au fost propuse pentru arestare preventivă pentru luare şi dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, însă instanţa a decis cercetarea lor în libertate.

În urma cercetărilor procurorilor în acest dosar, care au început în luna martie 2011, s-a stabilit că, pornind de la conductorii de tren şi până la revizorii de specialitate, se lucra mână în mână, „fiecare conjugându-şi eforturile cu alţi suspecţi, în combinaţii diferite, în funcţie de circumstanţe”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button