FIT CITY

13.000 de români s-au îmbolnăvit din cauza bacteriilor din spitale, în ultimii trei ani

Tot mai mulţi români se îmbolnăvesc în spitale. O statistică pe care fostul ministrul al Sănătăţii a trimis-o în Parlament arată date îngrijorătoare privind numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit din cauza bacteriilor.

În ultimii trei ani, aproape 13.000 de pacienţi au fost infectaţi cu bacterii intraspitaliceşti din saloane, din sălile de Terapie Intensivă sau de chirurgie.

Compania Hexi Pharma, pusă sub URMĂRIRE PENALĂ

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de Parchetul General, vineri. În paralel, polițiștii fac percheziții informatice în dosar.

Din păcate avem o creşte de la an la an de peste 1.000 de cazuri.

În raport se arată că în 2013 au fost 3.241, în 2014 s-au înregistrat 4.113 de infecţii, iar în 2015 numărul loc a crescut la 5.375. Cele mai multe cazuri sunt în spitalele foarte aglomerate, cum sunt spitalele din Bucureşti, scrie romaniatv.net. 

Cioloș: O să cerem firmelor producătoare de biocide să vină cu un al doilea certificat de analiză

Corpul de control al premierului a făcut, vineri, verificări la patru spitale bucureștene și la Ministerul Sănătății. Verificările au vizat contractele de achiziții pentru dezinfectanți. Premierul a anunţat că a trimis la Parchet raportul Inspecției Sanitare de Stat în cazul Hexi Pharma.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button