12.000 de euro pe lună ca să îi vedeţi pe consilierii generali în direct

de:
12 iul. 2011
0 afișări
12.000 de euro pe lună ca să îi vedeţi pe consilierii generali în direct

Consilierii generali vor fi filmaţi cu cel puţin două camere video, iar cei doi operatori de filmare vor fi atent coordonaţi de un regizor. Un al patrulea membru al echipei se va ocupa de transmiterea pe internet a şedinţei. Costul ar putea fi de aproximativ 12.000 euro pe lună, în condiţiile în care, în general, consilierii generali se întrunesc în şedinţă o singură dată pe lună. Valoarea finală a contractului ar putea să scadă însă în urma procesului de licitaţie. Anunţul de atribuire a contractului nu a fost încă publicat de Primăria Capitalei.

Configuraţia audio-video achiziţionată va dispune de un sistem de intercomunicaţie între regizor şi operatorii de filmare. Regizorul transmisiei va mixa cu ajutorul mixerului audio sunetele captate de la microfoanele fixe cu întrerupător din prezidiu si microfoanele wireless din sala de şedinţe. Semnalele captate atât video cât şi audio vor fi înregistrate pe un DVD recorder urmând ca fiecare DVD înregistrat să fie arhivat. Producţia video realizată se va transmite în direct prin intermediul unei soluţii de difuzare în mediul on line (streaming). Tot conţinutul media rezultat din transmisiunile „în direct” va fi arhivat în format digital în vederea vizualizării ulterioare, prin intermediul unui site web, se precizează în caietul de sarcini.

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat de mai multe ori că toate şedinţele CGMB vor fi înregistrate şi transmise live pe internet. Regula s-a aplicat însă doar în cazul şedinţei în care a fost aprobat bugetul Capitalei pe 2011.

Cookies