ARHIVA B365

12 persoane, citate de Poliţie, pentru a da declaraţii privind agresarea Ministrului Culturii

Dintre cei citaţi, patru persoane sunt în prezent audiate la Secţia 10, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Daniel Barbu a participat în 17 octombrie, de la ora 19.00, la evenimentul „Cafeneaua critică”, în Club A din Centrul Vechi. Câteva zeci de manifestanţi veniţi la local au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l „Câţi bani ţi-ai luat?” şi cerându-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au lipit pe maşină bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine – poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului.

Poliţia Capitalei s-a autosesizat în acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificaţi cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă.

Şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu anunţa vineri, într-o conferinţă, că şaisprezece persoane implicate în acest incident au fost identificate, fiind identificaţi şi martori care pot furniza informaţii despre incident, a anunţat vineri.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a început urmărirea penală in rem, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, în cazul incidentelor în care a fost implicat ministrul.

Totodată, Ministerul Culturii a înaintat o plângere la Poliţia Capitalei, pentru distrugerea autoturismului în care se afla demnitarul. Daniel Barbu a precizat că nu a depus în nume personal nicio plângere în urma incidentului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button