VREMEA

12 iulie, ziua cu cea mai rece dimineaţă din ultimii 50 de ani.La Miercurea Ciuc au fost 0,9 grade C

Cea mai rece dimineaţă de 12 iulie din ultimii 50 de ani a fost astăzi. Cea mai scăzută temperatură din țară, din zonele locuite, s-a înregistrat duminică dimineața, la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat 0,9 grade Celsius, informează România TV.

Meteorologul Nicolae Rusan, de la Centrul Meteo Sibiu, a declarat pentru Agerpres că valoarea de 0,9 grade Celsius s-a consemnat în jurul orei 5,00, după care a început să crească ușor.

Potrivit sursei citate, pe tot teritoriul județului Harghita, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, generate de o circulație a aerului rece care a venit din Nord-Nord-Vest.

La Joseni au fost 1,4 grade Celsius, la Toplița s-au înregistrat 1,8 grade, la Bucin s-au consemnat 3,5 grade, iar la Odorheiu Secuiesc au fost 6,7 grade Celsius.

Meteorologul Nicolae Rusan a precizat că astfel de temperaturi scăzute s-au mai înregistrat în Harghita și în alți ani, județul fiind cunoscut pentru vremea mai rece decât în alte zone ale țării.

De altfel, minima absolută a lunii iulie, în Harghita, a fost de zero grade Celsius și s-a consemnat la Miercurea Ciuc în mai mulți ani, începând din 1962 până în 2010.

„Temperatura de un grad de la Miercurea Ciuc reprezintă cea mai rece dimineaţă de 12 iulie din 1961 şi până acum”, a declarat şi meteorologul Gabriela Băncilă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button