12 idei de cadouri de Crăciun

29 nov. 2022
2317 Afișari
12 idei de cadouri de Crăciun
Maria Coman: 12 idei de cadouri de Crăciun

Hai, că vine Crăciunul, eu sunt cam în urmă anul acesta cu cadourile, dar sper să recuperez. Nici n-am foarte multe idei, cu criza asta sunt cam încurcată, dar am descoperit câteva locuri noi pe care poate vă ajută să le știți și voi, plus câteva mai vechi, e bine să le reamintesc, plus câteva ceva despre mâncare, cozonaci și alte cele. 

Nu merg la mall decât dacă mergem la film sau în extraordinar de rare ocazii, așa că reamentel nu am habar ce se găsește acolo, dar, na, e o variantă pentru cine apreciază genul ăsta de cumpărături. 

Mi-am dat seama că, odată cu pandemia, mi s-a redus și mai mult dorința de a mă înghesui cu mii de oameni, cu atât mai puțin în perioada de sărbători. Plus că naiba știe, te mai ia și cineva la bătaie că nu ai zâmbit frumos, ați văzut ce a fost la Târgul de Crăciun (băi băiatule, să te ia scandalul că nu s-a dat copilul primul în carusel, asta spune multe despre noi și despre starea de tensiune și de agresivitate care plutește peste tot)

Așadar, ideile de cadouri de Crăciun

  • La magazine, întâmplător, pe Bulevardul Elisabeta, am descoperit Alternativ Shop. M-am bucurat că se întâmplă lucruri în zona aceea, e păcat, că e mult potențial și prea multă paragină. La Altrntv găsiți o grămadă de chestii, eu mi-am luat o bluză desigur neagră, dar au și o grămadă de mici obiecte făcute în România, lumânări, altele decât cele pe care le știm (nu că nu ar fi mișto, dar e bine să ai, haha, alternativă). Mi-am propus să mai dau o tură până în Crăciun. 
12 idei de cadouri de Crăciun
ALTRNTV SHOP, pe Bulevardul Elisabeta din București
  • Apoi, pe Doamnei, pe colț la BNR s-a deschis Eshte. Eshte ca finalul de la românește, gândește, iubește, trăiește, muncește (ca să ai bani de shopping), călătorește sau ce vreți voi. Acolo e și un nou parfum făcut de Alexandra Paven de la Createur D Emotions, plus ceramică de la Poemi. Se intitulează un magazin pentru talent românesc, au și o cafea foarte bună și sper să le meargă bine, că sunt foarte cool. 
12 idei de cadouri de Crăciun
ESHTE București, pe strada Doamnei
  • Mai este Room21 Store, care s-a mutat în Cotroceni, au globuri clasice cu ciupercuțe, cărți, jucării, o grămadă de bunătăți. 
  • Pe lista mea de cadouri pentru mine se află și un înger făcut de Silvia Șerban, dar și eșarfele pe care tocmai le-a făcut și care sunt spectaculoase, te scot din orice și te duc și la bal la regină fără prea mare efort. Mie îmi trebuie una ASAP, doar că nu mă hotărăsc care. 
12 idei de cadouri de Crăciun
Eșarfe de la Silvia Șerban

Tot idei posibile pentru posibile cadouri de Crăciun

  • La capitolul „Noi Descoperiri” de lumânări, aș menționa două: Linen and Lace, spectaculoase, le găsiți pe Instagram, și ArtScent, o mică afacere din Cluj, unde mi-am comandat deja o parte din cadou. Respectiv Sweater Weather, Spice Things Up și Somewhat Nice. 
12 idei cadouri Crăciun
Lumânări „Linen and Lace”

Din categoria oldies but goldies (pentru mine, cel puțin) avem, desigur, AlbAlb Shop, care are cea mai bună selecție de obiecte românești, găsești orice acolo și-o să aibă în decembrie și niște pop up shop uri de Crăciun.

Inside Home, cel mai minunat loc de pe pământ, și Maison du Savon de Marseille. Și jocurile de la Funny Brands, Alex Zamfir a scos și niște jocuri noi și îl găsiți și în Promenada acum, la parter, pe lângă Cărturești. 

Dacă vreți shopping online, cu noutăți vine anul ăsta și Veronica Soare, fata cu caleidoscoapele. A creat niște ornamente oglindă în care adesea lumea pare că își vede sufletul sau dacă nu sufletul ceva foarte aproape. Le găsiți aici

12 idiei cadouri crăciun
Inimia-oglindă, Veronica Soare

Ați mai putea, desigur, să faceți cadou cursuri de la Fundația Calea Victoriei sau bilete la teatru sau cărți – ah, să nu uităm că începe Gaudeamus! Dar vă scriu data viitoare ce am eu pe listă pentru târg, căci mă lungesc prea tare și dacă eu n-am răbdare să citesc, mă îndoiesc că veți avea voi.

Și feel free să veniți cu propriile idei, căci la capitolul idei de Crăciun întotdeauna more is better.

De fapt, the more the merrier!🎄🎁🎄

Nota B365.ro: Tot de sezon, dar nu numai, tot Maria:

Cookies