12 ambulanțe pentru transportarea nou născuților în stare critică au ajuns la București. Lucian Bode: Este o șansă în plus la viață

03 mai 2022
144 Afișari
12 ambulanțe pentru transportarea nou născuților în stare critică au ajuns la București. Lucian Bode: Este o șansă în plus la viață
12 ambulanțe pentru transportarea nou născuților în stare critică, au ajung la București. Lucian Bode Este o șansă în plus la viață | Sursă foto: mai.gov.ro

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat marți, 3 mai 2022, că în dotarea IGSU au intrat noi ambulanțe, pentru transportarea nou născuților ce se află în condiții critice.

12 ambulanțe pentru transportarea nou născuților în stare critică, au ajuns la București

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode participat astăzi la recepția noilor autospeciale ce au intrat în dotarea IGSU, care a avut loc la București.

Este vorba despre 12 ambulante speciale, pentru transportarea nou născuților. Acestea permit ce bebelușii să fie transportați în condiții de terapie intensivă.

Declarația ministrului Lucian Bode:

Cele 12 ambulanțe de transport pentru nou-născuți în stare critică, care vor fi distribuite la nivel regional și care intră în dotarea IGSU, reprezintă un proiect pentru viață! Un proiect care va contribui la salvarea de vieți fragede care au nevoie de protecție și de intervenții rapide.

Autospecialele sunt complet echipate și urmează să înlocuiască 9 ambulanțe tip neonatologie. Acestea din urmă vor fi folosite ca și rezervă, la dispoziția structurilor pentru situații de urgență.

Ambulanțele au fost cumpărate cu fonduri nerambursabile

Zece dintre aceste autospeciale au fost cumpărate prin intermediul proiectului „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale”, care este finanțat prin Programul Operațional Județean.

Celelalte două autospeciale, au fost cumpărate prin intermediul proiectului VIZIUNEA 2020, care este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

Valoarea totală a celor 12 noi ambulanțe a fost de 2 milioane de euro, o singura autospecială ajungând la 888.757,85 lei, cu TVA.

În anul 2021, au avut loc 1.737 de misiuni de transport a unor nou născuți prematuri sau aflați în stare critică, după cum a declarat Raed Arafat. Dintre acestea:

  • 1.400 de cazuri au fost transportate cu unitățile terestre,
  • 325 de cazuri au fost transportate cu elicoptere SMURD, dotate cu incubatoare,
  • 12 de cazuri au fost transportate cu avionul SMURD, pentru a asigurate transportul rapid.

Din totalul de cazuri ce au fost raportate în 2021, s-au înregistrat trei decese.

Cookies