FIT CITY

119 noi cazuri de gripă, de patru ori mai multe decât în săptămâna precedentă

Boala evoluează în focare locale în municipiul Bucureşti şi judeţele Iaşi şi Constanţa şi cazuri sporadice în 16 judeţe, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute fiind mai crescută decât în săptamăna precedentă şi depăşind intervalul aşteptat, potrivit CNSCBT.

Pe lângă cele 119 cazuri de gripă, în săptămâna 26 ianuarie – 1 februarie au fost înregistrate şi 23 de infecţii respiratorii acute severe (SARI) şi 106.551 de cazuri de infecţii respiratorii acute.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţilor respiratorii acute, gripei şi SARI şi până în 3 februarie au fost confirmate 179 cazuri de gripă, dintre care 86 de tip A şi 93 de tip B.

Cele mai multe cazuri de gripă din totalul celor 179 din acest sezon au fost în Bucureşti – 55, Constanţa-41 şi Iaşi 33. În alte 16 judeţe au fost confirmate între unul şi nouă cazuri.

Până la data de 1 februarie, au fost vaccinate antigripal 459.758 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

În săptămâna 26 ianuarie – 1 februarie nu a fost înregistrat niciun deces nou la caz de SARI confirmat cu virus gripal.

Primul deces de gripă din acest sezon a fost confirmat în săptămâna 19 – 25 ianuarie, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 44 ani, din judeţul Iaşi, care nu fusese vaccinat şi care avea şi alte suferinţe.

Sursa: Mediafax


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button