116 decese provocate de COVID-19 în România. Jumătate au fost diagnosticați abia în ziua decesului

de:
03 apr. 2020
1 afișări
116 decese provocate de COVID-19 în România. Jumătate au fost diagnosticați abia în ziua decesului

Județul „campion” la aceste cazuri este Suceava, urmat de Hunedoara, Ialomița și Arad. HotNews.ro a pus cap la cap datele oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, din care rezultă, practic, că mai puțin de jumătate dintre victimele virusului din țara noastră au fost diagnosticate la timp cu infecția cu COVID-19.

Info pe scurt:

42 de români uciși de coronavirus au fost confirmați cu infecția a doua zi sau la câteva zile după deces, 20 au fost confirmați în ziua decesului, iar în cazul a 8 decese, autoritățile nu au furnizat informații oficiale privind data confirmării infecției COVID-19.
Practic, doar 46 dintre cele 116 victime din România au fost confirmate cu virusul înainte de ziua decesului, dacă scădem cifrele de mai sus din totalul de 116 decese cauzate de virus în țara noastră.
În cazul românilor confirmați cu coronavirus după ziua decesului (42 în total), județul fruntaș este Suceava (20 de cazuri), urmat de Hunedoara (8 cazuri), Ialomița (4 cazuri) și Arad (3 cazuri).
În cazul românilor confirmați cu coronavirus în ziua decesului, topul este condus de județul Suceava (6 cazuri), Arad (5 cazuri), Bistrița Năsăud (3 cazuri) și Spitalul Universitar din București (3 cazuri).

Detalii, pe Hotnews. 

Cookies