ESENTIAL

Cât costă reamenajarea Pieţei Universităţii. VEZI CUM VA ARĂTA

Ambra Fabi, Simona Dirvariu şi Carole Lenoble sunt cele trei arhitecte care vor realiza proiectul tehnic pentru amenajarea Pieţei Universităţii. Contractul încheiat cu Primăria Capitalei are o valoare de 115.000 euro. Această sumă se adaugă la cei 60.000 lei pe care cele trei arhitecte i-au primit după ce au câştigat concursul de soluţii pentru amenajarea pieţei din centrul Capitalei.

„Zona pietonală va avea pavaj tratat cu o piatră nobilă, iar zona semicarosabilă va fi cu piatră cubică. În jur de 20-30% din suprafaţă va fi amenajată ca spaţiu verde. Vor fi multe corpuri de iluminat de dimensiuni medii, aşezate la mică distanţă unele de altele, în zona pietonală. Nu este o soluţie costisitoare. Este proiectul cu cel mai bun raport calitate-preţ”, susţine arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Cele trei arhitecte vor fi responsabile de realizarea proiectului tehnic, urmând ca lucrările efective de amenajare a pieţei să fie realizate de constructorii ce se ocupă de parcarea subterană de la Universitate.

„Lucrările „de amenajare a Pieţei Universităţii vor începe la sfârşitul lunii martie şi se vor finaliza în iulie”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul-şef al Capitalei.

Parcarea subterană ar urma să fie terminată la sfârşitul lunii mai a acestui an, potrivit ultimului termen oferit de primarul general, Sorin Oprescu.

Citeşte şi Piaţa Victoriei va fi refăcută ca la Luvru. VEZI PROIECTUL


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button