ESENTIAL

11 şoferi implicaţi în carambolul de pe Autostrada Soarelui, puşi sub urmărire penală

Cei 11 șoferi sunt suspectați pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Inițial dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară, iar apoi a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași.

În dimineața zilei de 5 noiembrie, un accident rutier carambol în care au fost implicate mai multe autovehicule s-a produs pe A2, circulația fiind întreruptă peste o jumătate de zi la km 67 al autostrăzii, pe sensul de mers București — Constanța, în zona Lehliu-Gară, și deviată de la km 64 al autostrăzii pe DN 3A Lehliu-Gară — Drajna.

CITEŞTE ŞI Cum s-a produs accidentul în lanţ de pe Autostrada Soarelui: „Am redus la 30km/h pe banda a doua”

Peste 100 de salvatori au intervenit la locul accidentului în care au murit patru persoane, iar 41 de răniți au fost transportați la spitale. În accident au fost implicate 29 de mașini, dintre care 2 microbuze care transportau persoane și un camion

Potrivit polițiștilor de la Direcția Rutieră din cadrul Poliției Rutiere, din cercetările efectuate la fața locului a rezultat faptul că principalele cauze de producere a acestui eveniment rutier sunt viteza neadaptată condițiilor meteo rutiere, respectiv ceață, cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri, și nepăstrarea distanței în mers față de autovehiculul din față.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button