Trafic în condiţii de iarnă şi 11 semafoare defecte, în Bucureşti. Viteza recomandată: 30 km/h

de:
25 ian. 2012
0 Afișari
Trafic în condiţii de iarnă şi 11 semafoare defecte, în Bucureşti. Viteza recomandată: 30 km/h

Se circulă cu greutate pe marile artere ale oraşului şi, în general, în centru. Sunt aglomerate în special bulevardele Știrbei Vodă, Petricani, Mihai Bravu şi Barbu Văcărescu.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Brigada Poliţiei Rutiere recomandă conducătorilor de autovehicule: – să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Cauzele evenimentelor rutiere au fost:

traversarea prin loc nepermis a pietonilor;

neadaptarea vitezei la condiţiile meteo şi de drum;

neacordarea priorităţii pietonilor.

In acest moment se circula bine, in conditii de iarna, pe toate arterele principale din Bucuresti.

Incepand cu ora 22.00 a zilei trecute, operatorii de deszapezire din toate sectoarele au realizat prima interventie, cu material antiderapant, cu 136 de utilaje.

Imediat dupa trecerea cu antiderapant s-a inceput actiunea de pluguire pe arterele din Urgenta 1, pe parcursul noptii fiind un numar de peste 250 de utilaje in teren.

In acest moment continua actiunea de pluguire. Dupa ora 6.00, utilajele au intrat si pe strazile laterale, iar operatorii de salubritate au inceput degajarea trecerilor de pietoni si a rigolelor.

De asemenea, conform raportului Directiei Control, angajaţii R.A.T.B. au lucrat continuu la degajarea zăpezii de pe căile de rulare şi refugiile staţiilor de tramvai.

Actiunea de pluguire va continua si pe parcursul zilei, astfel incat sa nu se formeze acumulari mari de zapada care sa inghete, echipajele operatorilor de deszapezire fiind insotite de politie.

Pe aceasta cale, facem apel la conducatorii auto sa nu blocheze banda 1 de circulatie pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze in mod optim.

SEMAFOARE DEFECTE

Bd. Camil Ressu – Bd. Nicolae Grigorescu;

Splai Independenţei – Bd. Virtuţii;

Str. Batiştei – Str. Jean Louis Calderon;

Drumul Taberi – Drumul Sării;

Bucureştii Noi – Str. Jiului;

Şos. Colentina – Str. Teiul Doamnei;

Şos. Colentina – Şos. Fundeni;

Piaţa Charles de Gaulle;

Piaţa Muncii;

Bd. Iuliu Maniu – Str. Valea Cascadelor;

Bd. Libertăţii – Naţiunile Unite.

RECOMANDĂRI

CONDIŢII METEO – RUTIERE NEFAVORABILE

Căderile de precipitaţii sub forma de ninsoare pot influenţa negativ desfăşurarea traficului rutier, pe toate arterele de circulaţie din Capitală.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, solicităm conducătorilor de autovehicule:

– să reducă viteza de deplasare, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

– să folosească corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor.

Conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Cookies