VIDEO | 11 percheziții în Ilfov și Călărași. Hoții deghizați în polițiști intrau în casele oamenilor și sustrăgeau obiecte valoroase și sume de bani

05 ian. 2022
435 Afișari
VIDEO | 11 percheziții în Ilfov și Călărași. Hoții deghizați în polițiști intrau în casele oamenilor și sustrăgeau obiecte valoroase și sume de bani
11 percheziții în Ilfov și Călărași. Hoți deghizați în polițiști intrau în casele oamenilor și sustrăgeau obiecte valoroase și sume de bani| Sursă foto: Captură/Poliția Română

Hoții au inventat o nouă metodă de a păcăli persoanele vulnerabile. Aceștia se deghizează în polițiști și cer să pătrundă în locuințe. Mare grijă cui deschideți ușa.

Pe parcursul timpului hoții și tâlharii au născocit tot felul de metode prin care să îi păcălească pe cei vulnerabili. De data aceasta au ales să pretindă că au calitatea oficială de polițiști. Au fost efectuate 11 percheziții în Ilfov și Călărași la cei suspectați că ar fi pătruns fără drept în casele oamenilor.

11 percheziții în Ilfov și Călărași

În dimineața de miercuri, 5 ianuarie 2022, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cu sprijinul direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au efectuat 11 percheziții la domiciliile unor persoane ce sunt bănuite de tâlhărie calificată. Aceste percheziții au avut loc în județele Ilfov și Călărași.

Se pare că în perioada iunie – decembrie 2021, s-a constituit în județul Ilfov o grupare infracțională ce a săvârșit mai multe infracțiuni de tâlhărie calificată. Acestea au avut loc în județele Brașov, Ialomița și Bacău. Ei intrau în casele oamenilor cu pretextul că sunt polițiști și se află în interes de serviciu. După ce erau lăsați în locuințe, aceștia începeau să-i amenințe pe cei prezenți și chiar deveneau violenți. Hoții au sustras din casele victimelor sume de bani în valoare de 90.000 de euro și bijuterii în valoare de alți 10.000 de euro.

Polițiștii pun în aplicare 17 mandate de aducere

În acest moment se încearcă identificarea și ridicarea probelor necesare ce urmează a fi administrate la dosar. Polițiștii pun în aplicare 17 mandate de aducere. Cei ce sunt bănuiți că făceau parte din această grupare vor fi aduși la secție pentru a fi audiați.

Activitățile sunt desfășurate de polițiști specializați de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Aceștia colaborează cu polițiști ai Biroului de Investigații Criminale Brașov și Serviciului Criminalistic Brașov. De asemenea, sunt sprijiniți de polițiști de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Călărași, Bacău, Ialomița și ai Direcției Generale a Poliției Municipiului București.

Cookies